Gereedschap

Geregeld krijg ik de vraag; “Waarmee fotografeer jij?”. Op deze vraag kun je vele kanten uit. Onderstaand een uitleg waarmee ik fotografeer en waarom. Maar voordat ik hier dieper op in ga, besef dat de camera een stuk gereedschap is en slechts een verlengstuk van wat JIJ wil laten zien. En je kunt nog zoveel megapixels hebben, het nieuwste van het nieuwste of de duurste lenzen, ook je nabewerking speelt in de hedendaagse fotografie een belangrijke rol.

Goed gereedschap is het halve werk, maar de hij/zij die de sluiter ontspant bepaald 99% van de foto!

Daarmee wil ik zeggen; staar je niet blind op je camera of wat je niet of misschien wel hebt. ‘Bij de buren is het gras toch ook altijd groener?’, ‘Mensen die het beter hebben als ons hebben het ook niet slecht’! Je hebt echt niet de duurste camera nodig of een megapixel monster, belangrijkste is wat wil je ermee doen!Nu maak je zelfs al met een iPhone4 prima opnames, een geheel nieuwe tak van sport is dit en zelfs NU.nl maakt gretig gebruik van beelden die de ‘gewone man’ post met zijn ‘smart phone’.

 

 

Tips websites zijn:

http://www.photogear.nl/apparatuur/

http://www.digitalefotografietips.nl/apparatuur/

Mijn gereedschap

Zo nu ben je misschien nog steeds nieuwsgierig naar wat ik allemaal mee zeul…. Momenteel maak ik gebruik van 2 systemen, 2 camera’s van 2 verschillende merken!

Allereerst is er de Canon, simpelweg omdat ik daar nu 4 lenzen van heb. Dit nu allemaal vervangen voor een ander merk kan alleen is een kostbare aangelegenheid. Maar ben ooit met Sony begonnen en heb absoluut niets tegen Nikon, Pentax of Olympus. Sterker nog ik denk dat in het instap en midden segment zij mooie producten voor je hebben als ze bij je passen. Slechte camera’s bestaan niet, wel slechte fotografen!

Canon 5DMKIICanon 5DMKIII

Voldoende compact flash en SD geheugenkaarten

draadontspanner

Wallimex (SamYang) 14 mm f/2.8

Canon EF 16-35 mm f/4 L USM

Canon EF 24-70 mm. f/2.8 L USM

 

Sigma Art 12-24 mm. f/4

Canon EF 70-200 f/4 L IS USM

Fotografie accesoires

Lee foundation kit, diverse filters

Wat niet mag ontbreken zijn schone doeken en een lenspen, statief (Manfrotto), waterpasje voor op je flitsschoen en een flitser.

Fotograferen doe ik in RAW. Klik de link en lees er meer over!

Daarom werk ik met Adobe Creative Cloud Photoshop en voornamelijk Lightroom. Lees hier eens over Lightroom.

Ook gebruik ik NIK software (Silver FX, DFine etc etc).

Mocht je vragen hebben, just send me an e-mail 🙂

 

 

 

3 comments

 1. Beste Dave,
  Wat ik altijd bij mij heb is een zeem. Een ideale bescherming van je spullen bij nat weer.

 2. Hoi,

  Zijn de filters van 84.5 inderdaad zo goed als ze op hun site zeggen. Ik kan alleen ervaringen vinden van fotografen die een setje hebben gekregen, heb dus twijfels over de objectieviteit hiervan.

  Wil zelf beginnen met filters ( komt op een Sony slt-a 77 met Sigma 17-70 Contemporary 72 mm filtermaat), maar vindt het erg moeilijk een goede keus te maken.

  Groet,

  Peter

 3. Dave,

  Ik ben nu ongeveer zover om een en ander te gaan bestellen, zullen filters uit de ultimate lijn worden, gecombineerd met ofwel een Lee houder, ofwel eentje van Formatt Hitech.
  Gebruik jij hier ook een cpl filter op? En geeft dit, gemonterd op de adapterring vignettering op een apsc camera (wil in toekomst ook naar een 10-20 sigma).
  Heb je ook weleens gehoord van Nisi, de V5 en de V3? Schijnen ook wel goed te zijn, en hebben het cpl filter geintregeerd zitten.

  Met vriendelijke groet,

  Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente foto’s
Recente artikelen
Contactgegevens

Dave Zuuring
HUISSEN
+31 6 22 57 33 11
info@nldazuu.com

KvK: 66430542

Blog partner CameraNU
Spring naar werkbalk