Over nldazuu

Hej!

Graag stel ik mezelf voor. Je bent op de website van Dave Zuuring, roepnaam Dave of ook wel nldazuu. Dit laatste is al sinds 1997 mijn nickname en loginnaam bij  Toyota Material Handling Nederland waar ik nu werkzaam ben als productmanager. In deze functie maak ik de verbinding tussen sales, product en marketing met als doel bijdrage leveren aan de marktaandeeldoelstelling van Toyota Material Handling Nederland. De marktleider op het gebied van intern transport (magazijn- en heftrucks!). Naast deze uitdagende baan ben ik getrouwd, trots op mijn twee kinderen en eigenaar van 2 katten die de buurt muizenvrij houden 😉 Sinds 2009 is fotografie mijn grote hobby en passie!!!

Make Your Memory Today

Zee, Statief, Fotograaf, zonsndergang

foto gemaakt door fotovriendin Aline van Weert

Fotografie betekend voor mij: ‘Make Your Memory Today’. Kortom geniet van alles wat er nu is, morgen kan het anders zijn. Dat uit zich ook in mijn foto’s, ik ben er nu mee bezig en dat nu beĂŻnvloedt me morgen als er weer een nieuwe dag is ook weer. Ik kan mateloos genieten van een zonsopkomst om dan gelijktijdig dezelfde dag ook weer de zon zien onder te gaan! Wauw dan heb je echt geleefd. Het liefste leg ik dan dit alles op die momenten dat het kan vast op de denkbeeldige gevoelige plaat, mijn fotobeeldbank telt inmiddels ruim 25.000 beelden. Fotografie kenmerkt zich in mijn geval vooral door het registreren van  licht en onderwerpen, die door het licht dat altijd op verschillende manier om ons heen is, te fotograferen. Dit doe ik het liefste in het Blauwe Uur, het gouden uur of als er bijzondere weersomstandigheden zijn met als thema stedelijke landschappen, natuur landschappen en reportages van activiteiten waar ik me bij  betrokken voel.

Beleven – Vastleggen – Herbeleven

Mijn missie is beleven – vastleggen en herbeleven.

Beleven is het ervaren van iets. Dat ‘iets’ is een breed begrip. Dat is soms ongrijpbaar, dat is een gevoel van wat je beleefd als je bijvoorbeeld samen met je maatjes samen in de kroeg staat en een biertje drinkt. Dan beleef je dat iets als wat we noemen vriendschap. Dat beleven in mijn fotografie doe ik als ik op de lokatie ben. Soms gaat dat gepaard met mopperen als het opeens gaat regenen of de zon zich net achter een wolk verschuild of wanneer de temperatuur in combinatie met storm aan zee ver onder de gevoelstemperatuur van -10 C bevindt. Maar dat iets wordt als ik foto’s maak hĂ©Ă©l tastbaar, door er bewust te zijn en de omgeving in je op te nemen en te registreren wat je ziet door er een foto van te maken. En dat beleven betaalt zich weer uit in de foto die je maakt. Want hoe beter je het moment beleeft, des te beter word je beeld. Kortom beleven is er zijn en het ervaren, het bewust meemaken.

Vastleggen. Je kan maar zo denken dat dit slechts een kwestie is van de ontspanknop indrukken en klaar. Vastleggen is het doen, maar dan wel met gebruik te maken van je technische vaardigheden en het daar waar nodig regiseren van je onderwerp.

In fotografie is dat vaak de techniek beheersen en deze zo weten toe te passen dat je het maximale registreert. Ik doe dat dan door bijv. ervoor te kiezen een enkele opname te maken (nee ik maak géén belichtingstrapjes nog) met de juiste instellingen en desgewenst gebruik te maken van filters om zo de registratie zo natuur getrouw vast te leggen. (Deze techniek heb ik me afgelopen jaar min of meer eigen gemaakt) Daar zit ook de overlap met het beleven immers je hebt een compositie, een object of een motief nodig in combinatie met compositie bepaling. Kortom de juiste beleving en de juiste techniek is vastleggen.

Dan eindig je vanzelf met Herbeleven. Dat herbeleven begint vaak al op de terugweg met je fotobuddy in de auto, op de fiets. Dan geniet je nog even na van het moment. En vaak als je thuis komt en je geheugenkaart importeert op je PC of MAC en dan de beelden voorbij ziet komen dan begint er weer wat nieuws. Tijdens het importeren (wat ik vaak nog dezelfde avond/dag doe) beleef ik dan weer opnieuw van wat ik die ochtend, middag of avond zag en voelde. En des te meer als de selektie rond is en de beelden op een rijtje zie staan. Waarna als ik de foto hier op mijn blog deel of op een andere fotosite zoals 500px.com, footo.nl, facebook of flickr plaats en daarna de reacties (soms nog weken later) lees, tja dan beleef je het weer opnieuw. Zelfs een jaar later als je onverwacht de foto weer tegenkomt.

Wil je meer weten, kijk dan is rond op deze site, dan ontdek je in elk geval al meer over mij, immers plaatjes zeggen meer dan 1000 woorden 🙂 en anders neem je op deze pagina contact met me op.

//Dave

4 comments

  1. Beste Dave,
    Je website op de items Contactpagina en Sitemap bekeken en kan alleen maar zeggen “knap stukje werk”.
    Wil je nog wel even het woordje tots vervangen in trots hahaha. Laatste zin van het bovenste stukje tekst.

  2. Ik heb een hele grote glimlach op mijn gezicht als ik dit lees, zoveel passie en genieten van elk moment!
    And that’s what it is: genieten omdat het kan en dat laat jij zien je op opnames 🙂

  3. Prachtige site heb je Dave. Een mooie plek om je foto’s weer eens te bekijken….

  4. I have been absent for some time, but now I remember why I used to love this site. Thanks, I will try and check back more fretneuqly. How frequently you update your site?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente foto’s
Recente artikelen
Contactgegevens

Dave Zuuring
HUISSEN
+31 6 22 57 33 11
info@nldazuu.com

KvK: 66430542

Blog partner CameraNU
Spring naar werkbalk