De astronomische lente is gestart. Maar toen ik vanmorgen in de auto stapte dacht ik meer aan de herfst. Wat een dubbel gevoel  zeg. Maar dit blogje op dag 18 van de #nldazuu50mmchallenge heb ik niet alleen om die meteorologische reden ‘dubbel’. genoemd.

Astronomische lente

Regendruppels. Canon 50 mm. f/1.8 1/60e ISO125

Je kon er vandaag niet om heen op de radio. Het wilde zo zijn dat ik al vroeg onderweg was en een tweetal wat langere ritten voor de boeg had. In elk geval veelvuldig viel de kreet astronomische lente. Dus naast de plaatjes die ik vandaag schoot eerst maar eens onderzoeken wat dat nu is, die astronomische lente. Google helpt en dus vond ik via de website beleven.org, de almanak van wereldfeesten iets over dit interessante thema. Daar lees ik o.a.: “Astronomisch gezien begint de lente als de dag en de nacht even lang zijn. Tijdens de lente worden de dagen steeds langer. Deze lentenachtevening vindt plaats op of rond 21 maart op het noordelijk halfrond. De zon gaat dan door het lentepunt en de dag en de nacht zijn ongeveer even lang. De lente eindigt met de zomerzonnewende (rond 21 juni). Dat is het moment dat de zon het hoogste aan de hemel staat.” 
In elk geval vandaag leek het nog nergens op lente, dus de eerste foto die ik schoot en de inspiratie die ik bij vandaag had was, regen, druppels en plassen. Dus zo had ik de 50 mm. platen in mijn hoofd.

BMW motorfiets

Op de lokatie van mijn afspraak staat een oude motorfiets van eind jaren 70. En eigenlijk had ik deze motorfiets al bedacht om foto’s van te maken toen ik nadacht over mijn 50 mm. foto’s van vandaag. 

Dubbele remschijven voor. Canon EF 50 mm. f/1.8 1/80e ISO250

Leuke was toen ik met de eigenaar van deze motor stond te praten hij me wees op een uniek onderdeel van deze motor, en ik zo ook direct de titel voor deze blog kon vinden 🙂 De motor is een uniek exemplaar in Nederland, want het is een oude politiemotor uit Engeland en juist om die reden is er een dubbele remschijf voor gemonteerd en om die reden altijd herkenbaar.

Impressie van vandaag

error: Content is protected !!