Had een foto idee en dan wil je er wat mee. Dus op pad en de fotoclubavond gelaten voor wat deze was! Omdat het blauwe uur rond 7 uur begint wil je er eerder zijn. Gelukkig was het een rustige avondspits, NIET DUS 🙁 Dus om kwart voor zeven parkeerde ik nog net op tijd de auto (ook al illegaal) op een handige plaats dichtbij de Oversteek en snelde direct de brug op. Ja de Oversteek, die nieuwe hypermoderne mooie brug die het verkeer Nijmegen in -en uit wat ontlast qua filedruk.

Wat is het nut van hekken?

In speedmars tempo de brug opgespoed. De trappetjes af, guess what! Hekken, hekken en nog eens hekken. Nu ben ik al niet zo’n klimmer, maar zijn eindelijk de hekken bij de John Frostbrug in Arnhem weg, nu staan ze weer in Nijmegen. Aanleiding, ruim verderop wordt er gewerkt aan het project ‘ruimte voor de rivier’. Dat project is goed, maar mocht iemand dit ooit op bestuurlijk niveau bij zo’n bouwbedrijf lezen of van de overheid zijn; “Waarom, waarom, waarom, waarom, waarom ALTIJD maar overal hekken neer zetten. A- veiligheid. Ja ik hoor u, maar denkt u dat daar kleine kinderen komen die niet weten dat je daar in een weiland naar het water loopt? B- diefstal? Nee hoor er is niets van waarde daar!! C- ongevallen! Hoe dan, immers er is land en land en géén drijfzand en waar het land niet is, is water! Kortom waarom toch al die hekken plaatsen?! Ik snap dit niet! Je begrijpt het al….. het was imiddels vet mooi blue hour, maar ik kon niet als een commando me over dat hekwerpen want héén zou wel gaan, hoe kom je weer terug de brug op! Nee het idee wat ik had kon ik direct overboord zetten.

Spelen voor mezelf

Weer terug naar boven. Avondspits, langzaam rijden verkeer, Blue Hour….. dan maar details en er een lichtshowfoto van maken en spelen met de mogelijkheden die er wel waren. Heb nog wel overwogen de brug ‘over te steken’ maar niet gedaan want ondanks dat de blue hour app zegt dat er nog tijd is (Nb. Blue hour was van 19:00 tot 19:40 uur) toch het moment vanaf de brug zelf genomen. Met als onderstaande resultaat…. en  als je er dan toch bent, direct nieuwe perspectieven en standpunten verkend voor misschien weer een volgende keer die wat mij betreft is vlak na een regenbui en opklaringen zodat er een mooie lucht boven de oversteek hangt….

Fijn weekend nog.

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!