Productieve kerstvakantie

Kerstvakantie, even een paar dagen vrij. Voor je het weet liggen de kerstdagen achter je en loopt het jaar echt op zijn einde. Een jaar dat me vele mooie momenten heeft gebracht, zie mijn vorige blog over mijn persoonlijke top 10. Toch waren er zo vlak voor het einde van het jaar opeens nog een paar mistige koude dagen en dus foto opportunities.  

Deze mooie momenten leek ik in eerste instantie te missen, want er moest nog vuurwerk gekocht worden. En waarom zou je zo op het einde van het jaar ‘vroeg’ opstaan? Ik had ook niet zo de behoefte om wat te gaan doen, want was de kerstvakantie goed begonnen met een gezellige blue hour avondshoot in Nijmegen met als hoofdonderwerp een reuzenrad met fotomaatje Patrick van Wolferen.

Enkele dagen na kerst ben ik ’s avonds helaas alleen er weer op uit getrokken naar een ander favoriete fotoplekje aan de Waal. P@tje zou mee gaan, alleen was met de kerst ziek geworden L Dus dan toch maar even alleen. Aanleiding was dat het pas opgeleverde appartementencomplex langs de Snelbinder (spoor- en fietsbrug) kleurrijk verlicht is en kon dan weleens een mooie cityscape opleveren van Nijmegen. Dit hadden we al eerder in het najaar getracht vast te leggen, maar toen bleef deze verlichting uit. Deze keer zat het wel mee incl. laag water zodat ook de Stevins kerk mooi onder de Snelbinder door te fotograferen was

Koude ochtend

Met een dag te vroeg onderweg naar Duitsland om vuurwerk in te kopen, reed ik door een fraai nevelig winterlandschap. De mist was aangevroren aan de bomen en dit bied dan vaak mooie tafereeltjes op. Op de terugweg zag ik er zo eentje in Elden. Zo snel als ik verantwoord kon van een mislukt inkoop avontuur (dag te vroeg L ) naar huis gereden om de camera spullen op te halen. En precies op tijd terug om dit nog vast te leggen.

Spanning als vanouds

Dan geheel onverwachts besloot ik donderdag op tijd in de vakantie naar bed te gaan. Werd vroeg wakker op vrijdagochtend, zo rond de klok van 0700 uur en toen opgestaan. In tegenstelling tot andere vroege ochtenden nu relaxed opgestaan, thee gezet, brood gesmeerd en omdat de zon pas rond kwart voor 9 zou opkomen had ik wel wat speling in tijd J bij ons in Huissen was het mistig en idd door het aanvriezen van de mist mooi wit op de velden en bomen.
Terwijl ik Rheden door reed was er al amper nevel, hmmm…. wel jammer want ik vind mist in het dal van het Herikhuizerveld eigenlijk wel het mooiste. Naar boven rijdend via de Beeckhuyzenseweg voel ik als vanouds weer de spanning als ik de Posbank op rijdt. Mooie winterse condities zie ik voor me. Waar zal ik heen gaan, Zijpenberg of toch een ander plekje. Nee toch de Zijpenberg, want ik had gezien dat de zon naast me zou opkomen, in tegenstelling tot Augustus/September want dan staat de zon pal in je beeld. Nu dus vanaf de Zijpenberg mooi kans op strijklicht.

Tintelende vingers

Auto geparkeerd en ik was niet de enige deze vrijdagochtend! Twee wandelaars en een al actieve fotograaf (Jaap Michielsen uit Arnhem), met wie ik veel later aan de praat kwam. Eerst maar even genoten van de stilte en de sfeer….. en zoals zo vaak me dan gebeurt, ik probeer verschillende belichtingen en composities in een klein gebiedje uit, zonder daarbij te vergeten de alom bekende boom te fotograferen. In tegenstelling tot het bloeiseizoen, ben ik nu een klein rondje door het dal gelopen om uiteindelijk weer boven aan bij de parkeerplaats van de Zijpenberg terug te komen. Onderstaand de sfeerfoto’s van een heerlijke winterse ochtend incl. tintelende vingers. De laatste fototocht van 2016 zit erop.

 

error: Content is protected !!