nldazuu’s 50 mm. challenge

Wat gaan we doen dan zul je je afvragen, nou heel eenvoudig vanaf vandaag gaan we iedere dag 1 of meerdere foto’s plaatsen op die dag gemaakt met een 50 mm. lens. Dit noem ik de nldazuu 50 mm. challenge. nldazuu omdat ik dat ben (NL=nederland DA = Dave en ZUU = Zuuring) en 50 mm. omdat we alleen met de 50 mm. lens 50 dagen gaan fotograferen 🙂 En JA, dit heb ik in 2011 ook al eens gedaan!

op zoek naar een lens

Om dit mogelijk te maken moest ik wel eerst weer een 50 mm. lens in mijn tas zien te krijgen. Mijn bestaande 50 mm. lens, de Canon 50 mm. f/1.4 USM, was helaas eind 2016 gevallen en stuk gegaan. Deze lens kocht ik halverwege de 50 dagen 50 mm. in 2011. En dit zette me direct eind 2016 op het idee om een nieuwe 50 dagen 50 mm. te gaan starten. Dankzij de enthousiaste reactie van Michiel Maas van CameraNU.nl die ik in de kerstvakantie ontmoette begon het plan verder vorm te krijgen. 

er zijn geen afbeeldingen gevonden

En zo ontving ik vandaag, mede mogelijk gemaakt via CameraNU.nl waar ik deel uit maak van hun vaste blogteam, van Sigma Benelux de schitterende 50 mm. f/1.4 lens uit de Art serie. Later in deze 50 dagen gaan we de majestueuze Sigma Art 50 mm. f/1.4 mogelijk verruilen voor een andere lens. Maar deze Sigma 50 mm. Art is voor mij de aankomende 50 dagen voorlopig mijn metgezel.

Gaan we dan lenzen testen? Nee dat is niet het uitgangspunt van de nldazuu 50 mm. challenge, maar is wel een leuke bijkomstigheid. Het idee van de 50 mm. challenge is om met de lichtsterke 50 mm. lens waar ze om bekend staan mezelf te ontdekken als fotograaf. Moet ik mezelf ontdekken? Nee dat ook niet direct, maar het is wel goed om mezelf uit te dagen en zo uit mijn comfortzone te stappen.
Waar ik normaliter geneigd ben vooral in de range van 16 mm. tot 24 mm. (groothoek dus) veelal actief te zijn, ga ik daarmee alleen al de uitdaging met mezelf aan door nu 50 dagen lang te focussen op de beeldhoek van 50 mm. Op een full frame camera zoals de Canon 5DMKIII die ik gebruik geeft dit een blikveld gelijkend op dit van onze eigen ogen. Kortom andere beelden en omdat we ook 50 dagen onderweg zijn en iedere dag 1 foto gaan delen schept dat nieuwe uitdagingen.

De kop is er af

En als eerste foto bedacht ik me, hoeveel leuker kan het dan zijn om dit te doen met het doosje waarin de super mooie Sigma lens verpakt zit. De verpakking, de pouch waarin de lens zat, de lens zelf…. alles straalt pure kwaliteit uit. Nu alleen mijn foto’s nog 😉 kortom we zijn begonnen en mijn kalender vertelt me dat we op 7 april eindigen met deze 50 mm. challenge. Doe je ook mee, dat hoeft niet de hele 50 dagen, maar tag je foto’s met #nldazuu50mmchallenge of mail ze me dan zorg ik dat we ook deze foto’s hier zichtbaar maken. Een voorwaarde, het moet op brandpuntafstand 50 mm. zijn. Diafragma, sluitertijd en ISO laat ik aan jou over.

 

 

 

 

.

 

 

 

 

error: Content is protected !!