Na eerdere via de canvas company mooie afdrukken te hebben gemaakt, eerste keer een groot formaat afdruk op canvas. De tweede keer op aluminium dibond, was het niet zo moeilijk om JA te zeggen tegen het aanbod om een nieuw product uit te proberen. Ik had twee keuzes, Wandcirkel op aluminium (3mm dik) Ø 40 cm of een Hexagon van 9 afbeeldingen op Forex van 17×15 cm per stuk die je dus bij elkaar kunt samenvoegen en op je muur plakt. Persoonlijk sprak mij de Hexagon qua vorm aan, dus voor deze uniek ogende foto op tegel gekozen.

Aanpak maken 9 hexagons

Een hexagon maken vraagt enige creativiteit. Want welke 9 foto’s ga je bij elkaar zetten als separate hexagon tegel? Immers als ik al afdrukken verzorg of zelf maak zijn het normaliter typische standaard formaten en de laatste tijd ook groot formaten voor op wanden in ‘kantoorruimtes’, zoals onderstaande bij de HAN in Presikhaaf.

Afdruk op grootformaat nldazuu fotografeert

Foto afdruk op grootformaat 

Maar toen ik inspiratie zocht voor de hexagon tegelfoto viel me dat nog niet mee. Ik dacht eerst aan een selectie beelden uit onze familie app. Ik denk juist dat voor smartphone foto’s een hexagon die steeds verder uit te breiden is met nieuwe afbeeldingen en je hier een hele leuke fotowall mee kan creeëren. Dus zeker de moeite waard is om eens goed door je fotobibliotheek van smartphone te bladeren. Te zien hoe die afbeeldingen eruit komen te zien en zo te vereeuwigen met een afdruk voor op de muur. Handig daarbij is overigens dat je altijd kunt terugvallen op de controleerservice die fotocadeau. Deze service checked of de beeldkwaliteit voldoende is voor een afdruk. Zelf bedacht ik uiteindelijk dat ik 2 fraaie series had met onze hond Kashia, de Nova Scotia Duck Tolling retriever. Eentje met de paarse heide en de andere in de kersenboomgaard, met bloesem. Kortom foto’s in Lightroom bij elkaar gezet, geëxporteerd en direct door naar de website toe.

Gebruiksvriendelijke software van Fotocadeau.nl

fotocadeau.nl

duidelijke herkenbare schermen van fotocadeau.nl

Net als mijn eerdere ervaringen met de software verliep het nu ook weer simpel om de foto’s in de hexagons te plaatsen en te bestellen. Wat een nuttige tip is om te weten is dat je binnen de hexagon je foto nog kan positioneren. Dus een tip om zeker niet te vergeten. De website van fotocadeau werkt snel en zonder haperen. Uiteindelijk koste me dit alles nog geen kwartier tijd. Van upload tot bestelling. Wat ik dan wel jammer vind, of leuk had gevonden als er op een of andere manier een tool was waarin je de hexagons kan zien naast, op, boven, onder elkaar in het proces. Het blijft dus wel je eigen creativiteit en inlevingsvermogen bij het maken van je eerste hexagon.

Eindresultaat foto afdruk

9 hexagons aan de wand

9 hexagons aan de wand 

 

bestelproces fotocadeau.nl

voorbeeld van het bestelscherm van fotocadeau om de 9 hexagons te bestellen

Het bestelproces is simpel en overzichtelijk. Nog geen minuut na de betaling ontvang je al een niets aan het toeval overlatende mail van de canvascompany onderdeel van fotocadeau.nl met een bevestiging van je opdracht. De volgende ochtend al een bevestiging van DHL en de dag erna in een doosje, keurig verpakt in folie en voldoende plakkers de 9 hexagons. De afdrukken zijn kleurrijk zoals op mijn scherm en mooi gedetailleerd. Nu alleen nog ophangen (opplakken) en klaar. Handig is dat er uiteraard een afstand houdertje en voldoende plak strips meegeleverd worden.

Actie met hexagons van fotocadeau

Leuke aan de squares, circles of hexagons is dat je ze steeds verder kunt uitbreiden met nieuwe beelden om ze een fotowand te laten ontstaan. En dat laatste ga ik zeker doen. Want wat lijkt het me gaaf om zo een hele serie beelden van leuke en mooie gebeurtenissen, van mijn gezin of de foto’s die ik zelf maak mee uit te breiden. Dat laatste wordt extra interessant want als je gebruik maakt van de code MP50, krijg je 50% korting op producten, zoals de hexagon, square en circle. Deze kortingscode is geldig tot 1 oktober aanstaande. Iets om te bekijken en te onthouden, want deze leuke hexagons zijn er in verschillende maten. Ik ga mijn verzameling verder uitbreiden, want nu het begin er op de muur is, smaakt dit wel naar meer. Kortom doe iets met je foto’s.

 

 

 

error: Content is protected !!