Foto’s afdrukken is niet iets wat ik regelmatig doe. Ook een afdruk van een eigen foto op groot formaat vond je tot op enkele dagen geleden niet aan de muur in mijn woning. Totdat ik enkele weken geleden een mail kreeg. In deze blog mijn ervaring met een foto op canvas afdrukken via topdoek.nl

Op een gewone doordeweekse dag ontvang ik een leuke mail van fotocadeau.nl, de canvascompany, waar ik nu en dan voor ‘klanten’ al eerder afdrukken had besteld. “Vind je het leuk om eens op groot formaat op canvas een eigen foto naar keuze te ontvangen om onze canvas afdrukken eens te proberen?

Foto op canvas

Eerste wat mij te binnenschoot toen ik over deze vraag en specifiek een foto afdrukken op canvas nadacht, “Dat zijn toch die afdrukken die je foto’s wat pixelachtig en met grove structuur waardoor je foto wat onscherper, eruit komt te zien als je ze ziet”??. Zoals gezegd ik ben een leek op afdruk gebied, laat staan dat ik voor mezelf op grootformaat afdrukken voor mezelf bestel. Ik weet dat mijn camera apparatuur er geschikt voor is, maar toch nooit wat mee gedaan. Tot op heden. En nee ik had niet direct zoiets van: “jippie een foto op canvas!”. Maar ook ik ben niet de meest beroerde om iets nieuws uit te proberen en besloot er gebruik van te maken. Immers bedacht ik me: “Een prima kans om te kijken of mijn vooroordelen richting een foto op canvas gerechtvaardigd bleken!”.

Meest opvallende, je hoge resolutie foto is binnen no time geüpload.

 

Foto afdruk keuze

Toen het aanbod er lag was ik er snel uit welke foto ik op canvas zou willen. Net zoals met andere foto’s kiezen, kan ik altijd terugvallen op een overzichtelijke Lightroom catalogus.  De foto die ik in gedachten had zou uit de serie van Zeeland van eerder dit jaar moeten komen. Immers die trip met Sander en Julien had enkele foto’s opgeleverd waar ik behoorlijk tevreden mee was. Dus uit die selectie aan beelden deze foto gekozen, die ook prima bij ons interieur zou passen qua kleur en sfeer. Daarmee direct ook de keuze voor een staande foto gemaakt. Aan onze wand hing al een vierkant kunstwerk en dus bedacht ik me dat een staand canvas een prima vervanger zou zijn. Maar ook het mooiste zou zijn voor de beoogde foto op canvas.

The making off

The making off. Links Ellen van Doel en rechts Sander Grefte

Beeldkwaliteit en afdrukkwaliteit met een canvas foto

Alleen toen ik de foto wilde bestellen bedacht ik me dat de foto die ik voor ogen had een crop van een liggende foto is! Normaliter schiet ik altijd panorama’s en enkele staande beelden, alleen dit keer niet. Dus wat je ook doet – altijd een opname ook staand maken. Al was het maar voor Instagram 😉 Dus ik was benieuwd of de beeldkwaliteit uit de Fuji X-T1, die ‘slechts’ over een 16,3 megapixel X-Trans cmos II sensor beschikt, afdoende zou zijn als ik een liggende foto zou croppen en afdrukken op canvas foto.

De originele foto met een klein beetje Lightroom bewerking

Bestelproces foto op canvas

Het proces om de afdruk te bestellen begint zoals gezegd in Lightroom. In dit geval heb ik gewoon de foto op de maximale JPEG-resolutie geëxporteerd. Geen bijzondere dingen gedaan dan de foto afwerken zoals ik dat al eerder had gedaan. De website van topdoek.nl is kinderlijk eenvoudig. Er is vrij snel vindbaar wat je wil doen, namelijk een foto op canvas bestellen. De eerste klik brengt je al direct op de juiste pagina en de groene button laat geen twijfel over wat je tweede klik moet zijn, begin met bestellen wat je iets verder naar onder op de pagina brengt naar personaliseren van je canvas foto

Hierbij upload je de foto en kies je uitsnede, frame dikte en formaat. Ook kun je hier je eigen formaat nog kiezen mocht het gewenste formaat er niet tussen staan. Ook zie je direct de kosten die er mee gemoeid zijn. De tweede stap hierna helpt je door extra opties heen zoals keuze van het ophangsysteem, wat bij een canvas niet aan de orde is. Wel heb ik hier gekozen voor een moderne afwerking door een witte baklijst eromheen te bestellen. Dit geeft het geheel een unieke strakke afwerking/ Dit laatste is wat mij betreft een absolute aanrader! Ook heb je hier de optie om de foto te laten controleren. Ik heb dit wel gedaan, better safe than sorry als leek op afdruk gebied, Ook heb je hier nog de keuze om je foto laten afwerken in zwart wit, sepia of collage. En als derde stap een overzicht van je keuzes voordat je het definitief in de winkelmand legt. Kortom makkelijker dan dit wordt het gewoon niet. Meest opvallende, je hoge resolutie foto is binnen no time geüpload.

Levertijd topdoek.nl

En als je dan bestelt en betaald hebt begint normaliter het wachten. Gelukkig krijg je zoals je verwacht al snel een update. In mijn geval kreeg ik de volgende dag al een bericht dat mijn besteld product verzendklaar was. Om vervolgens nog geen 3 dagen later DHL aan de deur te hebben met een keurig verpakt foto op canvas. Ook in de kartonnen verpakking was de foto op canvas inclusief baklijst supergoed ingepakt. Daarna is het een kwestie van rustig de baklijst eromheen monteren middels de meegeleverde klemmetjes en schroeven is dit met in mijn geval de hulp van mijn handige vrouw een fluitje van een cent. Dan het haakje erop schroeven en als laatste ophangen dan maar. Met dit als resultaat.

Topdoek foto op canvas

De foto zoals ik hem voor ogen had aan de wand

En wat ik nu vind van een foto op canvas? Ik moet eerlijk zeggen ik sta versteld van de kwaliteit.  Echt, de foto is strak geprint, niks pixelachtig of grove structuur. Nee mooie details, ondanks dat het zelfs een foto met een lagere resolutie is uit de Fuji X-T1. De foto komt dankzij de baklijst mooi los van de wand en is een echt sieraad om te hebben hangen. Kortom – ik bestel zo weer een foto op canvas bij Topdoek.nl

error: Content is protected !!