En dan is het vrijdag 21 april en is de #nldazuu50mmchallenge voorbij, klaar, einde. Mijn routine van de laatste 50 dagen herhaalt zich nog één keer. Ben laat thuis, drink en eet eerst iets en dan zet ik mijn Mac aan. Laad de foto’s binnen naar Lightroom, selecteer ze en ondertussen schrijf ik een blog en zonder ik er erg in heb vervliegt de tijd. 50 dagen 50 mm. is een gewoonte geworden…

5 lenzen, 50 mm., 50 dagen en 686 foto’s in de serie

Laat ik jullie eerst even mee terug nemen. Het avontuur startte op 3 maart thuis toen ik van Sigma Benelux de Sigma Art 50 mm. f/1.4 lens ontving. Hoewel ik een conceptje had gemaakt vooraf en dus door een eerder avontuur met de 50 mm. lens wist (2011) dat 50 dagen ook echt 50 dagen zijn, ben ik zo pragmatisch als ik ben gewoon begonnen.
Zonder onderwerpen lijst, zonder concreet plan per dag. Ik heb me laten leiden door wat op mijn pad kwam en soms kwam daar weer wat anders voor in de plaats. Nu 5 lenzen en 3.000 opnames verder, waarvan er ruim 600 gedeeld op dit blog zijn, is het officieel Klaar!. En wat kun je dan nog doen op dag 50 als je al krokussen, narcissen, sportauto’s, mensen, collega’s, tulpen, koeien, molens en IKEA vanbinnen hebt gefotografeerd. Precies dan ga je naar Urk :-)om daar een klassieke selfie van jezelf en je sponsor te maken 😉 Foto 1 en 50 waren de makkelijkste, die wist ik van tevoren. Van 2 tot 49 was een groot avontuur. Maar die van vandaag was al gemaakt voordat ik begonnen was. Uiteindelijk werd het toch net en iets andere foto en serie dan ik helemaal van tevoren bedacht had, waarvoor dank Michiel!

Urk

Zeg je Urk en fotografie dan zeg je vuurtoren, haven en visserij. Maar ook Cameranu. In december voor het eerst het 50 mm. concept besproken met Michiel Maas (online marketeer) van Cameranu. Die was snel enthousiast en toen we het medio februari concreter maakten, regelde hij direct via Sigma en hun eigen voorraad en verhuurvloot een drietal 50 mm. lenzen 🙂 voor me. Op dat moment had ik gewoon zelf geen werkende 50 mm. lens meer in huis. Dus dankzij deze support moest voor mij de 50e foto uiteindelijk ook wel gemaakt worden met de stille kracht achter de schermen van Cameranu. En waar kan dit beter dan bij Cameranu zelf. Idee dat ik had was om deze foto in de winkel in Urk te maken, maar dat liep even anders.

Michiel bedankt!

Jaarlijks vindt eind April het Profytodsd Tulpenfestival plaats. Laat Cameranu daar sponsor van zijn. Voor diegene die de tulpenroute kennen, op specifieke plaatsen staan dan borden met fotopunten van Cameranu langs de tulpenroute. Ken je dit niet, aanrader om eens te gaan kijken. Dus na eerst 2 van de 3 lenzen persoonlijk geretourneerd te hebben aan Michiel op kantoor bij Cameranu voor bewezen diensten, sleepte hij me mee naar de aftrap van het Profytodsd Tulpenfestival. Maar niet voordat we eerst ergens langs een fraai punt op de Tulpenroute daar de laatste 50 mm. zouden maken. Camera op statief, compositie maken, zelfontspanner aan en binnen een paar minuten hadden we het slotakkoord van dit mooie 50 daagse avontuur. Michiel hartstikke bedankt, superleuk om met je te mogen werken 🙂 en dit te kunnen doen op deze manier!!

Profytodsd Tulpenfestival

En zo stond ik daarna ook opeens tussen alle sponsoren en vooral bollenkwekers van de Noordoostpolder bij het Tulpenbelevingsveld. Uiteraard een uitgelezen kans om ook daar nog wat te fotograferen van de feestelijke opening! (nog steeds met de 50 mm. lens) om daarna te genieten van het smakelijke buffet. Een aanrader hoor dat belevingsveld, want je ziet daar alle bollenrassen staan. En nog interessanter als je fotograaf bent om dan te weten dat er ook een fotowedstrijd wordt georganiseerd. De wedstrijd is eenvoudig, de tulp moet centraal staan. En er is een extra prijs voor de mooiste dronefoto. Ook de prijzen zijn niet kinderachtig, met als hoofdprijs een Cameranu.nl cadeaubon van 250 EUR voor de 1e plaats, die gekozen wordt door een vakjury.

Doe mee aan de Cameranu fotowedstrijd 

Slotakkoord

De 50 dagen 50 mm. #nldazuu50mmchallenge zit erop! Klaar! Proost

Nou dat was het dan de #nldazuu50challenge. Maar jullie zijn nog niet van me af. Want er komt nog een epiloog van dit avontuur met een top 5 aan foto’s, een blog over de 50 mm. op Zoom.nl en Cameranu.nl. Een samenvatting over de beste 50 mm. lens van de 5 lenzen en een blogje met Naomi’s ervaringen. Nb. Lens 3, de Canon EF 50 mm. f/1.8 STM is nu in bezit van Naomi Gelderman (14) die als beginnend fotografe daar nu lekker mee mag experimenteren!

Voordat ik afsluit wil ik eerst Ronald Verwijs, Patrick van Wolferen, Bob van den Berg, Robert Stienstra en mede 50 mm. challengers Sander Grefte,  José Gieskes en Aline van Weert enorm bedanken voor hun support de afgelopen 50 dagen. Dank voor de inspiratie en de ideeën die ik kreeg via jullie en dat jullie zelfs mee op pad gingen met me en ook (bijna) dagelijk foto’s maakten met de 50 mm.

Uiteraard ook alle meekijkers en lezers van mijn 50 mm. blogjes bedankt, want dat was niet iets wat ik had bedacht om er ook iedere dag een verslag bij te maken en meer dan 1 foto te plaatsen 🙂 Ook mijn gezin wil ik bedanken, want je leert wel tijdens de afgelopen 50 dagen dat je daarmee ongemerkt wel erg veel tijd aan je foto’s en website spendeert. Dank je wel Heleen, Femke en Imme.

En tot slot; make your memory today; beleef, herbeleef en leg vast, met of zonder 50 mm. J

Txs 🙂

//Dave

Impressie van vandaag met de Sigma Art 50 mm. f/1.4

error: Content is protected !!