De komende 7 dagen vind de Foto7daagse plaats. Dit is een initiatief van Mischa de Muynck. In 2014 deed ik ook al mee en ook dit jaar ben ik weer van de partij.

Doel van de #Foto7daagse is om met elkaar plezier te hebben met fotografie, lees ik op de site van Mischa de Muynk www.foto7daagse.nl Dankzij slimme technieken zoals hashtaggen (#f7d) kun je via allerlei social media als Twittter, Instagram, Facebook enzo je foto’s delen en ook de foto’s zien. Van 16 t/m 22 maart vind de Foto7daagse plaats. En als je meedoet zoals ik krijg je iedere dag een mailtje met een opdracht. De eerste opdracht luidde dus Kleurig en de bedoeling is dus om je eigen interprentatie van Kleurig op beeld te laten zien en te delen. Uiteraard geen archief foto, maar een verse opname 🙂

Kleurig = focus stacking en Velvia Fuji kleurprofiel en bosje rozen

Bovenstaand hebben jullie mijn foto, mijn interpretatie van ‘Kleurig’ al gezien. Ik las het bericht vanmorgen en dacht wat ga ik doen ermee, want heb vanavond geen gelegenheid om een kleurige blue hour zoals dit te maken (zou ik het liefste hebben gedaan!) Totdat ik op tafel een ‘oud bosje’ bloemen in de zon zag staan. Deze bos geherschikt, camera Fuji XT-1 erbij op statief (ben fan van scherp!) en verschillende focus stacks gemaakt om een optimaal scherpe foto te krijgen, van-voor-tot-achter! Dit laatste wilde ik al een hele tijd eens oefenen. Bekijk deze tutorial maar eens en dan zie je wat focus stacking is! Leuke wat ik al meteen bedacht had bij dit thema is om ook Fuji kleurprofiel Velvia te gebruiken. Als er 1 ding is waarom ik verliefd ben op de Fuji XT-1 dan is het wel de ongekend mooie kleuren en contrasten die de X-Trans sensor met zich meebrengt, dus kleurig was voor mij ook Velvia!

Dit alles is precies de reden dat ik mee doe, mezelf laten verrassen, prikkelen door een thema, dan op mijn manier invullen en kijken hoe ik ervan kan leren. Even uit je comfort zone. En sja zoveel tijd kost dit dus niet. En ’t leukste is nog, heb direct ook weer geoefend met Photoshop CC 🙂

Kortom, #Foto7daagse #f7d. De kop is er af. We zijn begonnen. De foto’s van de foto7daagse bekijk je hier op het #tagboard.

 

error: Content is protected !!