Het heeft even geduurd maar vandaag wist ik het echt niet wat ik zou kunnen doen tijdens alweer de 32e #nldazuu50mmchallengedag. Heerlijk thuis gewerkt en toen het weer vanmiddag openbrak, het idee opgevat dankzij betuwefotograaf.nu om Molen de Zwaluw op de korrel te nemen.

Molen de Zwaluw

De Zwaluw is een korenmolen in Kesteren en in 2002 nieuw gebouwd voor de familie Timmer met gebruikmaking van onderdelen van een Duitse molen. De naam De Zwaluw is een verwijzing naar de verwoeste molen in Brakel die eens eigendom was van dezelfde familie. (Bron: Wikipedia) Alles over deze Molen de Zwaluw lees je op de website van pannenkoekenrestaurant en zalencentrum Molen de Zwaluw.

Een week te vroeg

Gezelligheid ;-). Yongnuo 50 mm/ f/8 1/80e ISO200

Samen met fotobuddy Patrick naar pannenkoekenrestaurant en zalencentrum Molen de Zwaluw in Kesteren getogen. Daar was Ronald  inmiddels ook, alleen wat is hier gebeurt? De kersenbomen die er in de voorgrond waren, zijn niet meer. Kortom het plaatje met kersenbloesem wat we in ons hoofd hadden was niet meer mogelijk.

Vlak nadat we er waren kwam de eigenaar, de heer Timmer, even poolshoogte nemen. Want we stonden toch zeg maar op zijn terrein. Maar nadat we onze bedoelingen hadden duidelijk gemaakt, hebben we een heerlijk fotografie avondje beleefd. Ik heb direct mijn 50 mm. Yongnuo ter hand genomen en paar leuke tegenlicht opnames gemaakt.

Tegenlicht. Yongnuo 50 mm. f/2.8 1/8000e ISO100

Helaas waren we een week te vroeg. Recent is er aangebouwd en dus was er volop bedrijvigheid op het terrein, waardoor het perfecte plaatje nu niet helemaal mogelijk was. Dus dan maar creatief zijn en doen wat je normaliter niet doet in het blauwe uur, uit de hand schieten en anders componeren.

Blue hour uit het handje. Yongnuo 50 mm. f/2.8 1/80e ISO2500

Impressie van vandaag

error: Content is protected !!