Na een prettige middag werken even zuidwaarts afgezakt en de rustige bollenvelden van Goeree Overflakkee opgezocht. Het veld wat ik voor ogen had, vorig jaar gezien, was niet in gebruik dit jaar. Dus op zoek naar andere perspectieven.

Oranje boven panorama van een bollenveld. Sigma Art 50 mm. f/16 1/80e ISO100.

Alleen al voor de geur raad ik iedereen aan om gewoon er eens te gaan kijken bij een bloeiend bollen veld. Een klein uurtje rond gereden en uit de losse pols wat opnames gemaakt. De hele middag waren er in de omgeving Rotterdam fraaie wolkenluchten te zien, maar naarmate de middag vorderde en ik zuid-westelijk reed helaas niet meer. Gelukkig al wel wat ‘warmer’ licht en genoten van een van Nederlands beste export producten.

 Kleurrijk bollenveld. Sigma Art 50 mm. f/6.3 1/640e ISo100..

En waar ik al eerder bij Bram Broekhoven en Ellen Kievit fraaie opnames van de bollenvelden had gezien, vond ik een van de vrolijkste veldjes die ik tot dusver heb gezien. Daar de heerlijke namiddag met de tulpen afgesloten en huiswaarts gekeerd om op tijd terug te zijn voor mijn wekelijks hardloopavondje. Wellicht komt er dit jaar/seizoen nog een beter moment om tijdens het gouden uur de bollen te fotograferen.

Voor nu ben ik een tevreden mens, want na de krokussen, de narcissen en de bloesem ben ik erg blij ook de tulpen in deze 50 dagen met de 50 mm. serie te hebben. 

Impressie van vandaag

error: Content is protected !!