Ieder jaar eind maart begin April begint het te kriebelen bij me. Voorjaar toont zich voor van haar mooiste kant, veel bomen komen in bloei en dus BLOESEM. Met bloesem worden alle bloemen van een boom aangeduid. De term wordt vooral gebruikt voor bloeiende fruitbomen.

Dit jaar wilde ik  terug naar in mijn beleving het mooiste stekkie in de Betuwe, Deil waar de prachtige stellingmolen de Vlinder naast de Linge en omringd door een perenboomgaard staat. Deze molen wordt in het weekend ook vaak in het licht gezet (zouden meer molenaars moeten overwegen!) Vorig jaar maakte ik er een fraaie foto door de bloesem héén. Deze foto is nu genomineerd bij de CEWE foto awards 2015. Ook wilde ik naar Zoelen waar we een oude hoogstam kersenboomgaard gevonden hadden en ik een foto van wilde maken met molen de Korenbloem erbij in beeld.

Wat deed ik anders dit jaar?

Denk het belangrijkste is dat ik er tijd voor ingeruimd had in mijn agenda. Ook in het vroege blauwe uur foto’s gemaakt en op zoek gegaan naar een nieuwe beeld van de Vlinder die ik wilde tonen in het blauwe uur, met de Linge duidelijk in beeld en de perenboomgaard erbij! Pas de laatste keer dat ik in Deil was, kwam ik tot het besef dat ik dit door een panorama te fotograferen moest maken. Ik was nog net op tijd, want de bloesem was al op zijn einde en het moest in beginnend blauwe uur ijn  anders zou de verlichting op de molen te veel roet in het eten gooien! Dit is uiteindelijk  de foto geworden die ik in mijn hoofd had….

De Vlinder, Molen, Deil, perenboomgaard, fruitboom

Ook geprobeerd om te focus stacken, een techniek waarbij je op 3 plaatsen bijvoorbeeld met verschillende scherpte dieptes het onderwerp van voor tot achter scherp in beeld wil tonen. Wat ik dan weer vergeten ben, dus voor een volgende keer, is om te spelen met creatieve meervoudige belichting, kortom weer volop nieuwe ideeën. En wat ik dan nu fotografeer? Eh wat dacht je van de bloeiende uiterwaarden, de onstuimige voorjaarsluchten en zeker ook weer #bluehour #cityscaping.

Wil je meer weten of ontdekken over bloesem kijk dan eens op deze website: http://www.bloesem.info/

Onderstaand enkele foto’s uit mijn bloesemtochten, wat vind jij van deze serie? Laat het me gerust weten, want feedback helpt om het de volgende keer weer anders of misschien wel beter te doen…

 

[Not a valid template]

error: Content is protected !!