Deel 1: Terugkijken op een heel mooi fotojaar…

Een jaar lang met je passie ‘fotografie’ bezig zijn en dan bovenstaand overzicht die in 25 foto’s een overzicht toont van mijn ‘populairste’ foto’s die ik op Flickr dit jaar plaatste. Wauw, 25 foto’s uit een serie van 9.400 foto’s in 12 maanden. Kenmerkend voor 2016 is dat ik me verder ben gaan bekwamen in het maken van panorama’s. Daarover in een later blog meer. Blue hours deed ik ook, maar opvallend genoeg domineren deze niet meer het bovenstaande overzicht. Niet verwonderlijk is dat er maar 1 foto met 1 persoon tussen zit en slechts 1 foto met drie dieren…. Voor diegene die mij kennen klopt dit want mijn voorliefde in fotografie is landschap met het liefste kleurrijke luchten en zo min mogelijk mensen of dieren.

Mist, vroeg opstaan en veranderende smaak

Daarnaast ben ik in 2016 verder gegaan in het benutten van één van de allermooiste weersomstandigheden qua fotografie, MIST. 11 van de bovenstaande 25 foto’s zijn met mist. Dat vroeg opstaan loont blijkt ook uit het feit dat 7 van foto’s geschoten zijn tijdens een zonsopkomst en maar 4 die zo’n beetje in het blauwe uur zijn geschoten. Is mijn smaak dan veranderd? Nee dat niet, want dit is een top 25 gebaseerd op internestingness van foto’s gedeeld op Flickr en hoe deze tool dat berekend is mij niet 100% duidelijk. Enkele van deze foto’s uit deze top 25 behoren wel degelijk tot mijn persoonlijke top 10, maar daarover later meer.

34x Flickr Explore

jaaroverzicht_Explore_2016
Dagelijks is er op fotowebsite Flickr een selectie/ranking van 500 foto’s, dit noemt men Explore. Aan de hand van een aantal (voor het grootste deel onbekende) criteria wordt  ‘automatisch’ de 500 meest populaire foto’s van die dag samengesteld. Dit doen ze aan de hand van de ‘interestingness’ waarde die een foto heeft, hoe interessant is hij. In 2016 heb ik er bijna 40x in gestaan! Enkele foto’s staan er niet in omdat ze op privé staan en dus niet als zodanig meer zichtbaar zijn. Zoals je ziet komen enkele van deze explore foto’s ook voor in de top 25 van Flickr 😉 In een nieuwe blog deze week toon ik mijn persoonlijke top 10. Wordt vervolgd dus 🙂

//Dave

ps. je bekijkt mijn foto’s op Flickr hier

 

error: Content is protected !!