Dankzij Cameranu.nl werd ik geattendeerd op professional imaging dat in Nijkerk plaats vond. Samen met Sander Grefte besloten aan deze fotobeurs een bezoekje te brengen. Met na afloop het idee om avondfotografie te bedrijven aan het Wolderwijd, bij het oorlogsmonument van het gecrashte vliegtuig in Harderwijk.

Professional Imaging

Een fotobeurs bezoeken, hmmm. Het is niet het eerste waaraan ik denk als fotografie liefhebber. Ben geen liefhebber van beurzen, komt waarschijnlijk omdat ik er teveel in mijn leven heb gezien en meegemaakt. Nee, ik ga liever foto’s maken. En als ik al informatie wil vergaren over fotografie, dan roep ik de hulp in van Google, Facebook en andere podia. Een beurs is wat mij betreft iets 19e eeuws, tenzij je de bezoekers een beleving kunt bieden. Enfin onvoorbereid naar de professional imaging toe. Perfect geregeld overigens, want parkeren was een fluitje van een cent en met een pendelbus sta je in no time bij de ingang van de deze beurs professional imaging.

Tip voor de organisatie van professional imaging

We hadden wel onze camera’s bij ons. Niet om te gebruiken tijdens de beurs, nee meer om na afloop dus te gaan fotograferen bij het geallieerd vliegersmonument bij Harderwijk. Direct een puntje van kritiek of nee advies richting de beursorganisatoren: (of hebben wij dit over het hoofd gezien?) verzorg een service genaamd, opbergen van je camera gear en waar je je jas kwijt kunt. Want we gingen na afloop fotograferen en hadden erg graag onze eenvoudige fototas ergens veilig opgeborgen! Enfin we hebben er mee rondgelopen, ook niet erg. Ander aandachtspunt, het mag er wel iets minder warm binnen zijn. Ook bleek achteraf dat er om de hoek de PixPerience was met ook nog lezingen? Mij is niet duidelijk of dit in verbinding stond met elkaar.

Verrassing

 Bij het uitstappen van de pendelbus bij professional imaging, blijk je er samen met Aline van Weert in te zitten! Hoe bizar en toevallig. Enfin wel gezellig. Dan de beursvloer op. Wel wat onwennig, want wat doe ik hier, waarom ben ik hier?? Eh ik was nieuwsgierig dus gewoon gegaan. Maar dankzij die Aline, zit je opeens tijdens professional imaging een lezing op een prachtig groot scherm naar schitterende beelden van Namibië te kijken. Tof. We hebben ons overigens prima vermaakt de rest van de middag hoor. Spulletjes bekeken zoals een bizar macro lensje bij de stand van Liowa en op de stand van Sigma de 500 mm. lens vastgehouden! Wat een ding. Verder de nieuwe Fuji X-H1 systeemcamera eens in de hand gehouden. En uiteraard even de handen geschud met de mensen die ik ken van CameraNu, Sigma en Benro. Kortom best leuk, maar de echte beleving mis ik er wel als je meer op landschap, city scape fotografie ingesteld bent.

After party na professional imaging beurs

Sander had al direct toen ik hem vroeg mee te gaan naar professional imaging het idee om te gaan fotograferen nadien. Dus toen ik het monument van de gecrashte geallieerde vliegers zag was het voor al goed. Immers ik houd altijd al een lijstje bij van mogelijke foto locaties en deze stond daar ook op. Het monument hebben we eenvoudig gevonden. En ondanks dat het bewolkt was toch gaan kijken, want we zagen aan de hemel nog een fraaie kleur.

Voor en na Wolderwijd en het monument

Hier zie je hoe we het aantroffen op deze locatie. De foto links is zonder enige filter. De foto rechts is met de 3 filters en een nog vrij snelle sluitertijd van 2,0 sec.

Fotografische keuzes maken

Ga met 2 of 3 of 4 fotografen op stap en je zult altijd andere foto’s zien. Weliswaar nog van hetzelfde onderwerp, maar toch anders. Zo ook gisteravond toen ik met Sander op pad was. Wat het bijzondere aan Sander is hij is een kei in compositie en als je hem zijn foto’s hoort uitleggen aan je dan benadert hij zijn onderwerp anders. Ook deelt hij ongevraagd tips uit, ik was wat slordig met mijn gepruts aan de waterkant en de camera stond qua horizon niet recht. Dus die kreeg ik wel even terug van ‘m, en terecht! Immers kwaliteit in het veld, ondanks de kunst van Lightroom en Photoshop. Ik reageer op kleur en licht, hij op hoe het allemaal in balans moet zijn. 1 van de dingen die ik op deze plek direct voor ogen had was om de kleur te benadrukken, het effect van het polarisatiefilter te benutten zodat de voorgrond lichter/doorschijnend werd en de stenen erin een rol konden spelen. Last but not least, het water uit te vlakken door de Lee Little Stopper grijsfilter te gebruiken. Deze laatste had ik al in geen tijden meer gebruikt! Toch maar eens vaker doen.

Filters stapelen

De keuze voor een langere sluitertijd ook gemaakt om de kleuren te benadrukken en de onrustige lucht wat extra’s te geven. Alle onderstaande foto’s heb ik dus gemaakt door te werken met mijn Lee filterhouder met daarop de Lee landscape polariser. Deze zo gedraaid dat de reflectie van het water verdwenen was. Daarna de Benro Master series reversed grad gestoken en gepositioneerd en uiteindelijk de Lee little stopper. Aangezien het nog vrij licht was geen app gebruikt om de sluitertijd uit te zoeken. Helaas doofde het licht en dus de kleuren en op ons gemakje zijn we weer huiswaarts gekeerd. Moe maar voldaan. 

Onderstaand enkele foto’s die ik gisteren maakte aan het Wolderwijd na afloop van professional imaging

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!