Slordiger fotograferen

Nederland, land van 17 miljoen inwoners, strand, zee, bos, dijken, molens en rivieren. Ook het land van code geel, rood en oranje. Het land waar als het ook maar even stormt, regent of sneeuwt we de ene op de andere waarschuwing krijgen en het advies krijgen: “blijf thuis als je niet per sé de weg op moet”.

Hardstikke prima die zorgzaamheid. Alleen soms weet je gewoon niet meer zo goed wat je ermee moet. Vanzelfsprekend wil ik geen onnodige ongelukken of onveilige situaties, maar deze eerste zaterdag van 2017 gaat al direct de geschiedenisboeken in als code oranje…… de zaterdag van de horror IJzel, sneeuw en zoals ik net lees op NU.nl: honderden ongevallen. Enfin, het was dus zo’n ochtend waar ik wel een paar weken geleden om 0900 uur had afgesproken om mijn camerasensor te laten reinigen bij Chipclean in Heumen. Dus het risico maar genomen en op TIJD, rustig en dus voorzichtig op pad gegaan.

Foto opportunity

Aangezien Chipclean in Heumen vlak bij de Hatertse- en Overasseltse vennen ligt in het Rijk van Nijmegen ben ik even gestopt in dit prachtige natuurgebied. Ondanks dat het weer verre van optimaal was, maar dat wist ik van te voren. Het waaide en ijzelde dus liet ik de wind mijn wandel richting bepalen. Waarom, wind tegen betekende meer neerslag op de lens, wind in de rug niet 😉 Alles bij elkaar heb ik een kleine 20 minuten buiten door gebracht en hierbij bewust allen de camera met 1 lens gebruikt en het statief in de auto gelaten. Dat laatste paste precies in mijn voornemen, ‘slordiger fotograferen’. Niet slechter, maar gewoon kijken, zien, point-and-shoot doen en daarbij creatief zijn met grote diafragma’s. Dat laatste moest ook wel want het sombere weer maakte het donker, met kleinere diafragma’s schoot de ISO door naar 6400!! Het was immers nog steeds ‘voor zonsopgang’ toen ik even buiten rondliep!

Het weer bepaalde ook mijn stemming in de nabewerking van de  onderstaande foto’s. Ben benieuwd naar jullie reacties.

error: Content is protected !!