We hebben allemaal op een of andere manier vaste gewoontes. Na 10 dagen is een gewoonte al van me om een extra tas mee te nemen met daarin de camera en een 50 mm. lens vast erop. Een gewoonte was de Sigma Art majestueuze lens te gebruiken, maar sinds gisteren is de camera voorzien van de Canon plastic fantastic 50 mm. f/1.8. Daarover lees je meer in mijn artikel van gisteren: Vreemdgaan. Een andere gewoonte van me is om op maandagavond, als ik bijvoorbeeld met mijn weekendfoto’s of andere dingen bezig ben de iPad neer te zetten en met een schuin oog te kijken en luisteren naar Voetbal Inside. Lachen 🙂

Vanmorgen besefte ik me opeens dat ik een andere vaste gewoonte heb. Namelijk dat ik altijd tank bij hetzelfde tankstation, Texaco Mattijssen in Huissen. Dat besefte ik me toen ik de vulslang in de benzinetank schoof. Dus met de camera in de auto, deze direct ter hand genomen en wat opnames op de automatische piloot schoten tijdens het tanken en direct bedacht ‘Gewoontes’  als titel en onderwerp van vandaag. 

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Vaste gewoonte is ook altijd pomp 4. Canon 50 mm. f/2.2 1/80e ISO200

Andere gewoontes

Geloof het of niet, maar een andere gewoonte waar ik niet vanaf kom is het licht en het belang ervan in mijn fotografie. Ik zoek het minder in vormen, meer veel in het licht en dan vooral blue hour. Ik was onderweg mijn dochter van dansles ophalen en in een flits zag ik dit.

Blue hour een vaste gewoonte. Canon 50 mm. f/3.5 1/20e ISO100

Kortom auto aan de kant, camera erbij en uit de hand deze foto vastgelegd. Wat me vervolgens weer inspireerde om nog even op de terug weg bij het tankstation te stoppen en een creatieve foto in het blauwe uur vast te leggen. Kortom ongemerkt blijk ik een gewoonte dier te zijn, in het tanken en mijn fotografie. Wat zijn jouw gewoontes? En hoe doorbreek je ze in je fotografie?

Impressie van vandaag

error: Content is protected !!