Dit weekend staat een bezoek aan Terschelling op het programma. Vanochtend vroeg fotobuddy Sander Grefte opgehaald. We kennen elkaar van de Posbank en Veluwezoom en vele andere ontmoetingen inmiddels. Maar toen ik suggereerde dat ik dit voorjaar naar Terschelling weer eens wilde om te fotograferen wilde hij mee.

Welke lens mee?

Uiteraard gaan we door met de #nldazuu50mmchallenge. Maar welke 50 mm. lens zou ik meenemen? De majestueuze Sigma Art 50 mm. f/1.4 of de compacte en onopvallende met grootse prestaties Canon EF 50 mm. f/1.8 STM. Vanwege het gemak, licht gewicht en ook zijn uitmuntende kwaliteit gekozen voor de Canon.

Passagiers. Canon EF 50 mm. f/2.8 1/1250e ISO100

Ik merk dat de Canon zo lekker licht en opvallend is, maar vooral prima beeld aflevert en mij nu enorm helpt als ik onderweg ben. De Sigma is echt rete goed, maar vind ik veel meer een specialisten lens. Ik denk dat ik hier in mijn interieurfotografie enorm profijt van zou kunnen hebben. Maar omwille van reisgemak en compromisloze kwaliteit dus de Canon.

2 uur op de Waddenzee

Deze 15e dag was dus zonder problemen in te vullen met weer typische 50 mm. beelden. Want je zit immers 2 uur op de boot. We hebben bewust voor de langzame overtocht gekozen met de ‘Friesland’. Lekker onthaasten zo tijdens de overtocht. En ondanks de harde koude wind en niet even fraaie weer, gelukkig vanmorgen wel droog, toch veel buiten vertoefd tijdens de overtocht. Kortom, lekker spelen met de 50 mm.

Vermoeiend. Canon EF 50 mm. f/2.2 1/80e ISO200

Doe mee aan de #CameraNU_50mm. actie

Tot slot leuk om te melden, dat er vanaf vandaag tot 23 maart as. een fotowedstrijd bij CameraNU.nl loopt via Instagram. De actie is eenvoudig, dus meedoen is makkelijk. Tag jouw foto met @CameraNU.nl en #cameranu_50mm. op Instagram. En o’ja vergeet niet dat de foto met brandspuntafstand 50 mm. gemaakt moet zijn. Voor de winnaar ligt er een leuke CameraNU.nl waardebon van 25 EURO klaar. Je vraagt je af waarom ik je wijs op deze actie? Simpelweg omdat ik de #nldazuu50mmchallenge alleen kan uitvoeren dankzij de 50 mm. lenzen die CameraNU.nl mij beschikbaar stelt, leuk toch!? Nu alleen nog bedenken wat we morgen kunnen doen qua fotografie hier op het eiland met de 50 mm. lens 😉

Impressie van vandaag

error: Content is protected !!