Eindelijk weer eens stap met fotobuddy en vriend Patrick aka P@tje. Hij had een poos geleden ergens in de buurt van Gorinchem een mooi plekje met een wipmolen en water gespot.  Dus wij in de auto gestapt op onze vrije zaterdag en ondanks het saaie licht lekker de molen gefotografeerd, hoe gek kun je zijn voor je passie?!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Aangezien we beide deze zaterdag geen verdere plannen hadden zijn we nog even naar Gorinchem gereden om vervolgens een koffiepauze in Leerdam een pauze in te lassen. Maar pas nadat we daar op een mooi plekje nog een paar gave platen hadden geschoten en P@tje zijn super ingewikkelde geavanceerde hi-tech Nikon D750 weer helemaal over hoop had gehaald met allerlei instellingen!

50 mm. daagt je uit

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Als je dan op dit soort plekjes fotografeert merk je pas echt dat alleen een 50 mm. lens hanteren iets van je vraagt als fotograaf. Als je zoals ik gewend bent veelal een groothoek te gebruiken, word je nu simpelweg gedwongen andere kaders te schetsen voor je foto. Ook wordt het spelen met lijnen een heel ander iets. En is het gelijktijdig erg leuk om te zien wat er gebeurt als je vol open schiet. Daarmee bedoel ik, op f-stop 1.4 de maximale diafragma opening te benutten met een kleine scherpte diepte. Dit geeft wel een gaaf effect. 

Doen met wat je bij je hebt

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Omdat onze fotografie honger nog niet voldoende gestild was zijn we doorgereden naar Heusden. In het programma Nederland van Boven en op Flickr had ik al eens fraaie opnames gezien van het haventje van Heusden en nu was er eigenlijk een gelegenheid om Heusden te bezoeken. Wat een gaaf sfeertje en hoe leuk is het dan om met een mega super gave lens als de Sigma 50 mm. f/1.4 Art te mogen rondlopen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Wat een doortekening en scherpte biedt deze lens en oei wat had ik het moeilijk om toch een fraaie plaat in het haventje te schieten! Immers ik wil ruimte rondom de molen, maar ook het huisje links moest erop en de spiegeling in het water. Dat gaat niet allemaal met de 50 mm. dus was het zoeken naar de compositie waar ik wel blij van werd. Gelukkig had ik mijn andere lenzen in de auto laten liggen en alleen de Sigma Art 50 mm. met een polarisatiefilter mee, want anders…….en dus is onderstaande foto het ultieme resultaat van mijn puzzeltocht in de haven met de Sigma Art 50 mm. lens

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Honger gestild

Uiteindelijk denk ik dat hier juist de kracht zit van deze 50 mm. challenge. Je moet het doen met wat je voor handen hebt en dus kijken en werken met je voeten. Dat ik later nog eens hier naar toe terug ga voor een bluehour staat nu buitenkijf, maar ook dat ik een enorm leuke zaterdag heb gehad. Alleen er is 1 ding dat ik niet zo goed begrijp; als je dan een uitbater bent bij het haventje in Heusden, waarom is het dan zo moeilijk om mensen te bedienen en twee dorstige en hongerige fotografen te helpen. Nadat we voor de 5e keer genegeerd waren op het terras buiten onder de luifel, zijn we maar opgestaan en met een gestilde fotografie honger, maar met een lege maag huiswaarts gekeerd!

Onderstaand een impressie van de tweede dag van nldazuu’s 50 mm. challenge. De ideeën stroom voor de volgende 48 dagen is geactiveerd. 

 

 

 

error: Content is protected !!