Al luisterend naar School van Supertramp schrijf ik deze 21e #nldazuu50mmchallenge blogpost. Aanleiding; mijn afspraak vanmorgen op het ROC Aventus in Apeldoorn. En dus de camera even na afloop van de bespreking ter hand genomen om in deze moderne school wat foto’s te maken.

Telkens als ik in een school kom, ben ik weer verbaasd over de enorme andere uitvoering van het hedendaags onderwijs. En ook de vorm waarin deze scholen zich hullen vind ik verbluffend. Zitjes waar leraren met leerlingen interacteren, sfeervol ingerichte ruimtes, grote en kleine leslokalen met uiteenlopende apparatuur tot complete kapsalons en werkplaatsen met zelfs een take away voor koffie en broodjes.

Goed nieuws!

Toyota Material Handling. Sigma Art 50 mm. f/4, 1/1250e, ISO100

Maar voor de afspraak van vanochtend werd er onverwacht door de directie vanmorgen een online vergadering ingeschoten met een dringend beroep voor ons als leidinggevende om in te bellen voor een mededeling. Aangezien dit niet vaak gebeurt in ons bedrijf, was ik erg benieuwd welke nieuws er zou volgen. En wat een mooi nieuws was dat zeg! Toyota Industries Europe neemt de marktleider in logistieke transportsystemen voor luchthavens, magazijnen en distributiecentra – van de huidige eigenaar NPM Capital over. WAUW! Trots dat ik voor een dergelijk bedrijf mag werken dat op deze manier hun visie voor de toekomst vorm geeft. Zelf ben ik werkzaam binnen de ‘heftruck tak’ en automatisering doet op elke mogelijke manier steeds meer hun intrede. Met de overname geven we een erg mooi antwoord voor de toekomst, net als ze alweer een tiental jaar geleden deden toen Toyota Material Handling ontstond door de samenvoeging van BT en TIEE. Kortom, mooi nieuws.

Sakura

 Sakura. Sigma Art 50 mm. f/2.0, 1/3200e, ISO100

En voor je het weet is een ‘werkdag’ ten einde. Teruglopend naar de auto op de parkeerplaats viel me de bloesem aan de boompjes op, dus daar nog een paar opnames van gemaakt. Maar door de harde wind het al snel voor gezien gehouden. En dan kom je thuis en lees je via Facebook een bericht van Canon over de Sakura. “Ieder jaar tijdens de lente komt het magische Japan nog meer tot zijn recht dankzij de bloei van de kersenbloesem, ‘Sakura’ genoemd! Tijdens deze periode worden er overal speciale festivals ‘Hanami’ gehouden. Deze bloeiperiode is wereldwijd bekend omdat er zoveel prachtige foto’s worden genomen en verspreid.” Kortom Sakura, maar of ik kersenbloesem heb gefotografeerd, ach het is bloesem. Laat de peren- en pruimenbloesem maar komen dan heb ik weer een nieuwe #nldazuu50mmchallenge foto en onderwerp 🙂 Informatie uit ‘betrouwbare Betuwse bron” wist me eerder vandaag te melden dat het niet lang meer op zich laat wachten!

Impressie van vandaag

error: Content is protected !!