Zo halverwege zijn we! 25 dagen onderweg met de #nldazuu50mmchallenge. 2 maart plaatste ik mijn eerste opname met de majestueuze Sigma 50 mm. lens en verschillende onderwerpen, foto’s en verhalen volgenden. Alleen wat laat je vandaag dan zien? 

25 is de helft van 50

Sigma Art 50 mm. f/2.8 1/60e ISO200. Halfvol of half leeg?

Onderweg terug gisteravond en vrijdagavond al inspireerde fotobuddy Patrick me al met wat hints over hoe ik de 25e #nldazuu50mmchallenge dag kon vorm geven. Zo kwamen we op een half ei, Maarten suggereerde nog een meetlint met de focus op 25 en de 0 en 50 in de onscherpte. Maar het trefwoord was half. Dus kwam ik op een glas halfvol, halfvolle melk en zoals vandaag ook toen Haar van Tressoor voor mijn maandelijkse knipbeurt kwam, om mijn spaarzaam aangegroeide haren te laten halveren. En zo kwam ik op een schaar en een A4-tje door midden knippen, of te wel halveren. Kortom, vandaag een creatieve dag om het thema te bepalen en uit te voeren. Tot slot kwam ik nog op het idee van een halve boterham 😉

Sigma Art 50 mm. f/2.2 1/80e ISO200. Een half sneetje bruin met ei en filet

Wat heeft het me gebracht?

Allereerst heel veel plezier, verrassende beelden en nieuwe technische inzage. Vanwege de lichtsterke lens, fotograferen met beschikbaar licht en soms harde contrasten meer gaan spelen met spotmeting i.c.m. back button focussing. Daarnaast verrassend genoeg ontdekt dat het me geen moeite en energie kost om dit iedere dag te doen. En dan doel ik vooral op de bijbehorende blogjes en verscheidenheid aan foto’s. Het doel was iedere dag 1 foto met de 50 mm. lens maar inmiddels heb ik er toch al zo’n 320 in de lopende 50 mm. verzameling toegevoegd 🙂 Ik was nooit zo van series, maar dat laatste begin ik steeds meer te doen en toe te voegen aan mijn blogposts. Maar het aller leukste is toch wel dat een groepje andere fotografen ook mee doet en foto’s plaatst en deelt op Facebook middels #nldazuu50mmchallenge. Wil je weten wie, kijk maar op Facebook en voer de # in!

Onderstaand mijn serie 50 mm. tot dusver na 25 dagen #nldazuu50mmchallenge

 

error: Content is protected !!