Verwacht hier geen verhaal over het vertrek van Danny Blind, zijn opvolger Fred Grim of andere sprookjesfiguren. Nee dit is een verhaal over een fotospot waar ik stiekem altijd wel vaak kwam, maar eigenlijk nu vandaag pas weer sinds tijden.

Om de hoek

Om de hoek. Sigma 50 mm. Art f/8, 1/400e ISO100

Zelf ben ik niet de trotse bezitter van deze oranje waterhuizen. Maar mijn hoekwoning aan de andere zijde van dit woonblok wordt wel gekenmerkt door dezelfde oranje gevel bekleding. Alweer 10 jaar wonen we in deze prachtige omgeving en ik werd getriggerd om deze foto te maken door een collega die hier maandag te gast was (thuiswerkdag). Dus toen er vanmorgen schitterend licht was, het zogenaamde Gouden Uur ben ik direct met camera en 50 mm. lens naar buiten gerend! De Sigma Art 50 mm. f/1.4 is nog steeds aanwezig op de camerabody šŸ™‚ Toen wij dit type woning kochten kregen ze ook een naam: ‘Hartelaar’, waar de naam naar verwijst of op slaat, geen idee! Wel weet ik dat ze geĆÆnspireerd zijn door de architect op oude loodsen die aan het water stonden, dit mede door de typische kap en overhang.

Gouden uur. Sigma 50 mm. Art f/14 1/200e ISO100

Wat me zo aantrekt aan deze stek om te fotograferen is het water, de kleuren en contrasten. En dat het er eigenlijk alle seizoenen wel mooi is. En zoals vandaag een leuke aanleiding is om te fotograferen. Maar met de 50 mm. is het wel even wennen, maar ik heb er toch een ‘draai aan heb kunnen geven’ (denk ik). Vooral het water, de weerspiegeling, het riet en dan die oranje kleuren springen er altijd voor me uit.

Impressie van vandaag

error: Content is protected !!