Nog maar 3 maanden en dan gaat Ed genieten van zijn pensioen. Vandaag had ik hem toch nog even te gast in Ede om hem voor Evo Fenedex bij te praten over onze en mijn lievelings Toyota Material Handling product, de Toyota BT Reflex E-serie. En tevens om onze gezamenlijke passie uit te oefenen, fotografie 🙂

Ed Coenen

Ed Coenen fellow photog. Carl Zeiss planar 50 mm. f/1.8 1.60e ISO5000

Naast dat ik Ed al ruim 15 jaar mag kennen als journalist voor Evo Fenedex en meerdere malen hem heb mogen vertellen over onze producten als productmanager bij Toyota Material Handling, delen we de gezamenlijke passie van fotografie. Dus vandaag combineerden we het nuttige met het aangename. En was ik in staat om Ed te laten plaats nemen op de nieuwste generatie reachtrucks op de markt. Ed stapt nooit zo 1-2-3 op laat staan dat hij zelf rijdt. Maar vandaag, omwille van mijn #nldazuu50challenge stapte hij toch even op om zelf de kantelcabine te ervaren en andere technische snufjes. Zo mij in staat stellend mijn 50 mm. challenge uit te voeren. Ook vandaag met de majestueuze Sigma 50 mm. Art f/1.4 lens. 

Gezamenlijke passie

Het aangename was vandaag dat Ed niet allen prettig gezelschap is, maar je ook heerlijk kunt praten met hem over fotografie en zijn betrokkenheid bij en interesse in mensen die hij via Facebook kent uit bijvoorbeeld Iran. Bijzondere verhaal is dat hij enkele foto’s wilde van mensen winkelend in Iran en door een gebruikte camera, lens en toebehoren op te sturen naar Iran heeft hij niet alleen foto’s, maar ook kennis gedeeld met een fotografe in spé. Best bijzonder.

Ook bijzonder is dat ik van hem vandaag om te spelen en testen in mijn 50 mm. challenge zijn ‘oude’ Carl Zeiss ZE 50mm F/1.4 Planar T* in handen kreeg om de aankomende periode te testen en ermee te spelen. Zelf fotografeert Ed met de Canon 5DSr met ook de Sigma 50 mm. f/1.4 Art lens 🙂  Dus nadat ik hem uitvoerig had bijgepraat over de nieuwe BT Reflex zijn we samen naar Arnhem Centraal getogen, om na een hap en gezelligheid, elk onze gezamenlijke passie van fotografie rondom Arnhem Centraal Station hebben bedreven.

Out of focus. Carl Zeiss ZE Planar 50 mm. f/1.4 1/60e ISO125

 In focus Centraal Station Arnhem. Carl Zeiss ZE Planar 50 mm. f/11 0,8 sec ISO100

De Zeiss lens ademt net als de Sigma Art kwaliteit uit. Volledig uit staal voelt de lens robuust en duurzaam aan. De uitdaging voor mij met deze lens is te ontdekken hoe het is om te werken met een manueel focus lens. Of te wel middels de focusring stel je scherp i.p.v. aangestuurd worden door de autofocusmotor. Gelukkig communiceert de lens wel met de body dus geeft wel een autofocus lock als er een scherpstelpunt geactiveerd is. Dus ondanks dat station Arnhem voor mij meer met de groothoek geschikt is om te fotograferen, meteen met deze 50 mm. lens buiten wat gespeeld! Wat een bokeh heeft deze lens! Anderzijds ligt er thuis voor me de Yongnuo 50 mm. plastic fantastic op me te wachten die CameraNU.nl aan me afgestuurd heeft. Werk aan de winkel dus!

Ik blijf het bijzonder vinden hoe een individuele hobby als fotografie zoveel vriendschappen en gezelligheid kan opleveren.

Impressie van vandaag

error: Content is protected !!