Deel je een gezamenlijke passie zoals fotografie dan ontmoet je ook mede gepassioneerden. In mijn geval mensen, fotografen zoals Jose Gieskes, Aline van Weert en Frank Laurens. Alle 3 fotografen met een kijk op de wereld, voorkeur en unieke fotografiestijl. In dit geval ook mensen die wat van de wereld hebben gezien. Dankzij José haar reis naar en door Antartica hadden we het idee om een nieuwerwetse ‘dia middag’ te organiseren. Hoe bijzonder is het dan om dankzij deze hobby op een zondagmiddag opeens in Hengelo te zijn en daar met zijn vieren met elkaars foto’s in een boek in de hand of op schoot te bladeren of aan de eetkamertafel naar elkaars foto’s en verhalen te luisteren op de PC. 

 kat Rufus doet ook mee

Een middag die ging over vakmanschap, over beleven, vastleggen, techniek en herbeleven, kortom over ons ambacht. We kwamen tot de conclusie en die verwoorde José als volgt: “Een ambacht leer je door veel te oefenen en dat is een mooi tegenwicht voor het werken met je hoofd. Ambacht doe je met je hart en in dit geval met onze camera op de plek waar we zijn!” En later gingen we met ons ambacht even aan de slag, daarover later meer.

Foto’s kijken = foto’s maken

 Drie camera’s en 50 mm. lens 🙂

Bijzonder leuke aan deze ontmoeting deze middag voor mij was ook dat Aline, Frank en José alle 3 ook hun camera’s bij zich hadden en voorzien van de 50 mm. lens! Hoe leuk is dat, op die manier ook de verbinding aan te gaan en geïnspireerd te raken door elkaar. Ik raakte vanmiddag niet alleen geïnspireerd door de fraaie foto’s en verhalen, maar ook door een paar eenzame krokusjes die in het gras van José. Dit omdat ik eerder vandaag op Facebook een foto had gezien van fotograaf Bert Faber waarbij ik direct dacht: WAUW! Dus toen ik ze in José haar grasveld ontdekte moest en zou ik er een foto van maken. Kortom niet alleen praten over ons ambacht, maar er ook mee aan de slag! Dus na de fraaie foto’s van Antartica, de Lofoten en Galapagos dook ik even de tuin in en sja hoe kun je dan een krokusje beter fotograferen als…

Dus naast foto’s kijken ook een paar foto’s gemaakt. Met onderstaande het resultaat van een moment plat op de grond te liggen en een middagje herbeleven en over ons ambacht weer geïnspireerd geraakt te zijn.

Onderstaand een kleine impressie van deze middag.

error: Content is protected !!