Zaterdag. Dag van aanhangertjes op de weg, in de rij in een veels te drukke supermarkt , fietsen met de mannen in je wielrencluppie of langs de lijn bij de sport van een van de kinderen. Of gewoon op pad met je fotomaatje en vriend P@tje, die zin had in iets te doen met bloesem in de Betuwe. 

In het voorbij gaan

Je zit samen in de auto. En de een ziet wat de ander niet ziet. Zo togen we eerst naar Buren waar P@t een idee had met bloesem en de ‘skyline’ Buren. Maar in combinatie met de saaie lucht en scherpe licht was het niet wat we zochten. Uiteindelijk kwamen we uit op de dijk bij Ravenswaaij. Daar waar betuwefotograaf.nu altijd huishoudt met zijn fraaie platen. Daar zagen we langs de dijk diverse pinksterbloemen en laat ik die nu vandaag juist op de nominatie hebben staan om te fotograferen. Zo gezegd zo gedaan. Nu gaan pinksterbloemen best op een moment wel vervelen en was het niet helemaal wat ik zocht, dus togen we weer oostwaarts. En opeens in een flits zag ik een oud boomgaard met een fraai hekje ervoor. Dus P@t weer zijn auto in de achteruit en daar sta je dan.

Pruimenbloesem. Sigma Art 50 mm. f/2.5 1/1250e ISO100

Voor een oud hek, voor een klein boomgaardje. Hoe hilarisch moet het soms zijn om 2 volwassen mannen in diverse flatteuze poses bij een hekje en een bloesem boom zien staan te fotograferen. Soms denk ik daar over na als ik fotograaf en dan denk ik: “Wat sta ik hier nu eigenlijk te doen? Maar hé ik vind het mooi dus verdwijnt die gekke gedachte als sneeuw voor de zon.” 

Bijensteek

Via het hekje in Zoelemond zetten we koers naar Zoelen. Want tijdens het rijden kwamen we op een foto van Patrick met bloesem en gele paardebloemen in het gras in de boomgaard. Dus ik dacht, laten we eens gaan kijken in de kersenboomgaard in Zoelen, waar ik vorige week ook was geweest. En jawel hoor, bijna op haar hoogte punt zijn de bloesem bloemen van de kers en een tapijt van paardebloemen in de boomgaard. Kortom, een nieuw mooi foto moment. Alleen op een zeker moment wilde ik tot iets doen met de bijenkasten die in de boomgaard staan. Alleen toen ik er eentje voorzicht benaderde was het raak.

Bijenparade. Sigma Art 50 mm. f/2.8 1/6400e ISO1000.

Steek, prik, auw daar zat een bij op mijn zijkant van mijn hoofd. Jeetje dat deed zeer….. en de angel hing er nog aan zag ik in de auto! Kortom dag 37 uit de #nldazuu50mmchallenge begon met plat op de buik een paar pinksterbloemen fotograferen, in flatteuze poses langs de weg een hekje met pruimenbloesem fotograferen om te eindigen in een kersenboomgaard waar ik ook eindelijk de foto kon maken die ik vorige week zocht (doorkijkje met de bloesem en kerk). Mijn zaterdag begon pas laat met boodschappen doen en grasmaaien 🙂 en vanavond nog even een blue hour moment gepakt met de Westervoortse brug in rood-wit-blauw verlichting in verband met de herdenking van de oversteek van de geallieerde troepen tijdens de tweede wereldoorlog in 1945.

Westervoortsebrug in rood-wit-blauw. Sigma Art 50 mm. f/8 1,3 sec. ISO200

Impressie van vandaag

error: Content is protected !!