Op deze witte donderdag, na een heerlijk diner met een zeer goed gesprek kom ik thuis en heb de 42e foto in gedachten. Een smakelijke tompouce.

Witte Donderdag

The Passion. Sigma Art 50 mm.f/1.4, 1/80e, ISO400.

Maar eerst, ook onweerstaanbaar is het christelijk TV Spektakel The Passion aan op tv. Een productie met live muziek, musical achtig, waarin het verhaal over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus wordt verteld. Dit gebeurt aan de hand van bekende Nederlandstalige popsongs. Mooi en indrukwekkend om te zien en te beluisteren. Het zet weer even aan tot denken, mooi……. dat was alweer dag 42 uit de #nldazuu50mmchallenge.

Available light

Open diafragma Sigma Art 50 mm. Sigma Art 50 mm. f/1.4 1/60e ISO1250

Mensen die mij kennen weten dat ik tompoucen onweerstaanbaar vindt. Datzelfde is de afgelopen weken gaan gelden voor de Sigma Art 50 mm. lens. De laatste dagen is deze lens weer op mijn camera te vinden. En het mooie ook vandaag is dat de 50 mm. f/1.4 een perfecte lens is, om bij weinig licht nog uit de hand te kunnen fotograferen. Dus het smakelijke voorwerp op een bordje mee naar buiten genomen, waar het blauwe uurtje al bijna begon. Dus diafragma geopend, ISO op Auto en een paar opnames gemaakt. Maar dat valt nog niet mee, totdat ik opeens in mijn ooghoek in de achtergrond die leuke bokeh bollen ontdek en zo wat meer sfeer aan de foto kan gaven en dus meer diepte….. kortom de magie van de 50 mm. hielp me op deze avond om er toch weer een creatieve foto uit te halen. 

Impressie van vandaag

error: Content is protected !!