Pasen, lang weekend. Vandaag samen met P@tje en onze gezinnen (incl. Noor de hond!) op stap. Met zijn tweeën op pad gaan doen we wel vaker. Alleen nu hadden we zoiets van;  ‘dan zijn we weer deze hele vrije dag met zijn twee en onze camera’s op pad’. Dus het idee was geboren: “Wij naar de bollen, zij langs het strand”.

Goeree Overflakkee

Perfect weer, zon en stapelwolken. Sigma Art 50 mm. f/8, 1/250e, ISO100.

Eerder deze week was ik op Goeree geweest en diverse bollenvelden gevonden en gezien. Alleen voor diegene die me kennen, die weten dat ik niet zo ben van de landschappen met effen strak blauwe luchten. We konden er vandaag wel op uit en zoals ik in de inleiding schreef was het idee dat we niet alleen zouden gaan. Ook de weersvooruitzichten zagen er met wolken en zon goed uit. Dus ’s ochtends bij tijds, koers gezet richting Goeree Overflakkee en om precies te zijn Hellevoetsluis.

Onverwachts toch geopend vandaag. Sigma Art 50 mm. f/2.8, 1/2000e, ISO100

De dames en kids + hond afgezet bij de Haringvliet, zodat zij lekker konden wandelen langs het strand en wij dus fotograferen. Ook boffen want de bekende strandtent Boelies, was open vanwege de old timer rondrit van de Rotary (als ik het goed begrepen heb?) 

Stapelwolken

Direct maar koers gezet richting Dirksland. En terwijl daar een grote kerk leegstroomde op deze tweede paasdag vonden wij al snel een perfect bollenveld. Hier ons heerlijk uitgeleefd en omdat het nog vroeg was, alleen een stel vissers die voor hun geluk gingen. En wij konden ons uitleven op de kleurrijke tulpen en binnen drijvende stapelwolken. Helaas niet van die zware dreigende wolken zoals we ’s ochtends nog onderweg hadden, maar echte witte dotten in de lucht. Genieten dus! Daarna nog verder rond gereden op zoek naar andere kleuren en velden en daar ons ding nog gedaan. 

Witte dotten in het gras. Sigma Art 50 mm. f/8, 1/100e ISO100.

Bij terugkomst bij de strandtent nog heerlijk in de zon gezeten. Was echt boffen voor hun en voor ons, want zij hadden heerlijk een plekje uit de wind in de zon gevonden. Je zou haast vergeten dat het maar 11 graden was ;-). En ondertussen liep de parkeerplaats vol met fraaie old timers en was het voor ons tijd om dit uitje af te sluiten en huiswaarts te keren.

P@tje Cheers! Bedankt voor weer een gezellig fotodag 🙂 Sigma Art 50 mm. f/3.5 1/3200e ISO100.

Impressie van vandaag

error: Content is protected !!