Toyota Material Handling bracht me vanmorgen naar het Zuiden van Limburg, Heerlen om precies te zijn. Voor dag en dauw onderweg en het licht zien worden. Om ’s middags de missie voor deze één na laatste #nldazuu50mmchallenge in te vullen.

Ubachsberg

Molen op de vrouweheide te Ubachsberg

Na gisteren wat input gehad te hebben van 2 Limburgers mijn plan gemaakt voor vandaag. Ubachsberg in de gemeente Voerendaal zou het gaan worden, want ik wilde wat landschappelijke doen en had gezien dat er een fraaie belt molen stond. Dus dat was gelukkig maar tien minuutjes rijden en na een rondje te hebben gereden de auto geparkeerd en het beeld dat ik voor ogen kunnen maken 🙂 Ubachsberg (Limburgs: Gen Berg) is een woonkern in de gemeente Voerendaal in Nederlands-Limburg. Het dorp telt 1380 inwoners (in 2014). De oudste vermelding van deze kern dateert uit 1234, toen nog onder de naam “Ubac”. Later werd dit Ubagsberg, om in 1883 omgedoopt te worden tot Ubachsberg.

Molen op de Vrouweheide

Toen we verder reden nog even gestopt om een heuvelachtige foto te maken waarop een groep koeien stond. En zoals gebruikelijk kwamen deze vriendelijke nieuwsgierige dieren even poolshoogte nemen. 

Nieuwsgierig

Daarna huiswaarts gekeerd om eerst nog een verse rijst slagroomvlaai in te kopen en nu te beseffen dat dit avontuur van 50 dagen met 5 verschillende 50 mm. lenzen haast ten einde is. De foto van morgen heb ik al doorgesproken en in gedachten gemaakt en dan zit het erop. Uiteraard zal ik nog een blogje delen over mijn ervaringen met de lezen en wat ik heb geleerd, waarschijnlijk verschijnt deze via Zoom.nl of via CameraNU.nl. Ook volgt er nog en blogje met daarin tiener Naomi die inmiddels op haar Canon 1200D haar uitlens 18-55 verruild heeft voor de Canon EF 50 mm. f/1.8 STM en nu ontdekt wat bokeh, scherpte-diepte en een 50 mm. lens betekend 😉

Tot morgen 🙂

Impressie van vandaag met de Yongnuo

error: Content is protected !!