Vandaag voor diverse afspraken in het westen van het land. Wat een regen! Dus mijn hoop om een zonsondergang en dus mijn 50 mm. foto voor vandaag aan het strand van Bloemendaal aan zee te maken zag ik tot een uur of 6 somber in. Maar toch naar Bloemendaal aan zee gereden, ik dacht: “Ik zie wel wat er gebeurt!”. Toen ik parkeerde was er meer dan alleen een grijze lucht er was een streepje roze/oranje. En toen ik al even op het strand stond een klein juich momentje. Want er was  niet alleen wat kleur! Nee ik kreeg meer, de zon liet zich gewoon nog even zien voor de avond in te luiden. Wat een heerlijk moment is dat dan toch om er te zijn, de zilte lucht.

Direct ook een moment om te spelen met mijn nieuwe Benro filter, de reversed grad ND8 0,9. Zoals je ziet in combinatie met de 50 mm. stopt deze de lucht wat te zwaar af, maar het geeft wel een verrassend leuk effect. Verder proberen te timen met een terugtrekkende zee, maar dat wilde nog niet helemaal zo gaan als ik wilde, dus telkens gespeeld met mijn sluitertijd om het juiste effect te krijgen. Verders eigenlijk gewoon genoten daar. Dat gevoel, de geur en dan alleen het ruisen van de zee en de zonsondergang en dan daar te staan.

Om tot slot nog de “Poort van Bloemendaal” gelegen aan de boulevard en direct aan het strand in het beginnende blauwe uur vast te leggen, alvorens in de auto naar Varius Socius te stappen, waar in Bemmel onze maandelijkse bijenkomst plaats vond.  

Ik had het voor geen goud willen missen, dit mooie bijzondere moment aan zee. 

 

 

error: Content is protected !!