Vanmorgen had ik in eerste instantie nog geen idee wat ik zou plaatsen voor vandaag. Maar toen ik in de auto stapte dacht ik iets met de witte mistige wereld. Dus al rijdend over de snelweg zat ik na te denken. Automatisch bedacht ik me dat ik langs de N224 telkens al naar een ‘sombere dag’ zocht om de dode bomen die je op sommige plekken ziet staan, te fotograferen. 

Staan te verbijten

Maar toen ik later in mijn agenda keek, bedacht ik me ook dat ik voor afspraken in Deventer zou zijn het einde van de middag. Dus een bluehour behoorde ook tot de mogelijkheden. En zo stond ik vanavond aan de IJssel in Deventer waar achter me een kleurrijke, super gave lucht zichtbaar was. Dus ik moest me bedwingen om niet ergens anders heen te gaan rijden.

Dit laatst doe ik simpelweg maar niet meer als je niet een duidelijk doel voor een lokatie of beeld hebt. Dus heb ik me tot aan het blauwe uur staan verbijten dat ik een mooie lucht vol wolken en kleuren tijdens zonsondergang liet lopen. Hier had ik graag met mijn 16 mm. een foto van genomen. Gelukkig maakt de skyline van Deventer met de grote of Lebinuskerk het altijd goed in het blauwe uur en zeker ook met de 50 mm. lens. En dat was ook dit keer weer zo. 

Alle foto’s zijn met de Sigma 50 mm. f/1.4 ART gemaakt. Wat een fantastische lens is dit zeg. Voelt high grade aan. Solide, fijne snelle autofocus, scherp en ook mijn filter ringen van Lee passen op 77 mm. doorsnee van het lenselementen. De afwerking van deze lens is echt top en als ik zo naar de foto’s, kwaliteit van voor tot achter of je nu f/1.4 schiet of f/16. Onderstaand een impressie van vandaag, allemaal op 50 mm.

 

error: Content is protected !!