Zaterdag. De missie voor vandaag was de tuin voorjaar gereed te maken. Toen we op het punt stonden in de auto te stappen, om wat benodigdheden te kopen, kwam toevallig net de buurvrouw met achterop Evi aan fietsen. Opeens bedacht ik me: ‘camera pakken’. Deze lag op tafel, dis snel naar binnen en probleemloos kon ik zomaar foto’s maken van dit jonge dametje.

Ik checkte even tussendoor mijn histogram en zag opeens: “geen CF/SD kaartje!” Niet handig want kinderen hebben altijd een eigen willetje en dit keer werkte ze heerlijk mee 🙂 Hup, snel weer naar binnen. SD kaartje erin gedrukt, en weer opnieuw een serie beelden gemaakt. Eerst met wat meer het licht tegen en daarna met het licht in de rug nog een set foto’s gemaakt. 

50 mm. portret lens?

Is de 50 mm. een portretlens? Ik denk van wel want er is een minimale vervorming te zien in de portretten. Vaker hoor je dat een 85 mm. of 100 mm. gebruikt wordt, maar de 50 mm. kan zeker wel. Leuke is ook dat je met de 50 mm. zeker met Canons plastic fantastic een onopvallend lensje hebt en daarmee lekker op je model kunt kruipen. Ook de. heerlijke zachte onscherpte die je kunt krijgen is een welkome aanvulling. Daarentegen de majestieuze Sigma 50 mm. uit deze Art lijn is wel degelijk intimiderend groot als je hem vergelijkt met de 50 mm. f/1.8, maar met mijn top model vandaag daar geen seconde last van gehad 🙂  Enfin, vandaag de 50 mm. uitdaging vandaag onverwacht snel met een heerlijk portret kunnen invullen. Evi en Jacqueline bedankt!!

Impressie van vandaag

error: Content is protected !!