Herfst is hier

Afgelopen vrijdag was het formeel gedaan met de zomer! Het is herfst. Zoals ik al vaker heb gezegd, een van de mooiste seizoenen qua fotografie. De afgelopen weekenden laat de natuur al zien wat ze in petto heeft. Na een eerste fikse najaarsstorm, flink wat nattigheid, waren er afgelopen dagen al fraaie foto omstandigheden. Ook voor dag en dauw met fraaie mistige condities. Buiten de weekenden om heb ik er al vooral zonder camera van genoten. Gelukkig is er dan altijd het weekend en er gelukkig een tweetal keren tussen uit geweest om foto’s te maken. Beide keren eindelijk weer eens met vriend en fotobuddy Patrick van Wolferen.

Deze keer zijn we richting de Ooijpolder, ten oosten van Nijmegen geweest. Om specifiek te zijn Persingen, waar een fraai pittoresk kerkje staat en even verderop richting Millingen de Thornsche molen.

Ook ben je er snel in de uiterwaarden van de Waal. En mede dankzij de erg dichte mist vanochtend waan je jezelf ook zomaar opeens in de Alpen door richting Groesbeek en de zevenheuvelenweg te rijden. Door de dichte mist zijn we richting de molen getogen. Daar langs de kant van de weg deze ‘blue hour’ in de mist geschoten. Bovenstaande foto is een samenvoeging van twee opnames om zo de het effect van de voorbij rijdende voertuigen te benadrukken..

Lest we Forget

In 5 minuten kan je foto omgeving al veranderen. Zo stonden we langs de golfbaan ons op te stellen. 1 foto gemaakt en direct erna zonlicht en kleur weg. Van mooie sfeer met mist, naar in de mist. Toen we verder reden gestopt bij de militaire begraafplaats van Groesbeek. Met een bijzonder gevoel in alle rust hier stil gestaan bij de graven van jonge mannen die 73 jaar geleden hun leven lieten voor onze bevrijding.

Ik besloot er om op rustige en respectvolle manier wel te fotograferen. Wat vinden jullie daarvan? Kan dit? Is dit gepast? Zelf vond ik dit in begin best lastig, maar de reden om het wel te doen is dat ik zo op die manier die jongens die daar liggen niet laat vergeten. Door de foto’s die ik maak en ervan deel is er op een bepaalde manier weer aandacht voor ze. Of….

Enfin….ik heb een klein half uur in fraaie condities daar de sfeer vastgelegd. En langzaam aan beleef ik al de herfst, die mede dankzij de mistige condities en de voorzichtig verschijnende kleuren langzaam aan zijn intrede doet……

Impressie militaire begraafplaats Groesbeek

 

error: Content is protected !!