Zo nu en dan mag ik een foto leveren aan een geïnteresseerde. Dat is als enthousiast fotograaf een mooi moment en maakt het leuk om deze best wel prijzige en verslavende hobby extra leuk te maken. Immers ik koop er altijd weer nieuwe ”spulletjes” voor, die mijn hobby meestal helpen naar een hoger niveau te tillen. In dit artikel deel ik graag hoe een aanvraag van een foto op eens een dubbele betekenis aan de foto geeft en vooral  mijn fotografiepassie weer aanmoedigt.

“als je gaat handelen naar waar je warm van wordt dan gaat de energie stromen”

Begin oktober kreeg ik het onderstaande e-mailbericht binnen in mijn mailbox en eerder deze week kwam de opdracht om de bovenstaande foto te leveren, zodat deze op 5 meter breed bij anderhalve meter hoog de nieuwe wachtruimte van Winnock gaat aankleden.

Beste Dave,
Als zoekend ben ik uitgekomen op jou(w site)! Ik ben geraakt door je foto’s en met name die van de Posbank. Ik ben werkzaam bij Winnock Arnhem, een kleinschalige zorgorganisatie, die zich richt op duurzaam herstel van functioneren bij mensen die kampen langdurige en vaak complexe gezondheidsproblematiek. Wij willen cliënten door middel van onze begeleiding nieuw perspectief bieden. Eind december gaan wij verhuizen naar een andere locatie en daarin willen wij als zelfsturend team de omgeving en met name de binnenkomst/gezamenlijke (koffie)ruimte/wachtkamer meer inhoud geven. Een plek waar mensen zich welkom/thuis voelen en waarin we ons werk tot uitdrukking willen laten komen. Bovendien willen we de lokale omgeving naar binnen brengen. Een belangrijke manier om dit te bereiken is denken wij een wand met een grote panoramafoto…. Al speurend naar beelden kwam ik daarbij jouw foto’s van de Posbank tegen waarin ik vele metaforen met ons werk en dat wat onze cliënten als proces doormaken…. allereerst de opgaande zon/hoop, de hangende mist over wat zich nog niet bloot geeft, het perspectief, de opbloeiende heide, het doorzettingsvermogen en teleurstelling die vooraf zijn gegaan om dergelijke foto’s te maken. Jouw verhaal op jouw site waarin duidelijk wordt dat je gedreven wordt door passie, past als een bus bij wat we mensen proberen over te brengen: als je gaat handelen naar waar je warm van wordt dan gaat de energie stromen!
Kortom wat mij betreft hebben we in jou en in jouw foto'(s) waar we naar op zoek zijn. Ondanks dat we slechts een beperkt budget hebben, hoop ik dat je bereid bent een aandeel te leveren aan onze droom en de healthy environment van onze cliënten door ze kan laten meegenieten van jouw prachtige werk. In zie uit naar jouw reactie…..

Hoe mooi kan een aanvraag zijn? Uiteraard ben ik zeer benieuwd naar het eindresultaat. Zodra de wachtruimte klaar is, hoop ik als gast de wachtruimte te mogen bewonderen en een foto delen van het eindresultaat.

Via deze weg bedank ik Dennis Voorendt van Winnock 🙂

//Dave

error: Content is protected !!