Herfst, het seizoen dat volgt op de zomer! De één vindt het verschrikkelijk, de ander kan er géén genoeg van krijgen. Iedere fotografieliefhebber weet het, het mooiste seizoen van licht, sfeer en kleur. Vorig jaar, door persoonlijke omstandigheden, zag ik de herfst beginnen en eindigen.

Bijna over laten waaien

Dit jaar was het seizoen voorbij, voordat ik er erg in had. Dit had verschillende oorzaken, de belangrijkste was toch wel dat ik zelf op het hoogtepunt van de herfst niet in Nederland was en ervoor en erna lekker druk was met mijn werk bij Toyota Material Handling. Toch denk ik dat ik ondanks de drukke periode de herfst toch nog fotografisch heb gevonden. De bovenstaande foto is mijn favoriet dit seizoen. De kleuren, de contrasten, spiegeling en om het af te maken op het einde een voorbij razende trein, maken voor mij deze foto tot mijn persoonlijke favoriet. Deze foto maakte ik, nadat ik eerder die dag er voorbij was komen rijden. Later thuis mijn camera opgehaald en hier een heerlijk relaxed moment beleefd.

Mijn tweede persoonlijke favoriet is deze:

10-nldazuu-2015-1107Deze maakte ik in Homoet bij aanvang van het gouden uur. De bewolking trok even open, het licht viel precies goed en voila de sfeer ontstond terwijl ik erbij stond en er naar keek. Soms komt alles heel even samen, hier was zo’n fotografisch momentje waarin het schaarse zonlicht net genoeg deed om de foto te maken.

Onderstaand een twintigtal foto’s die me zelf het meeste aanspraken. Ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden.

error: Content is protected !!