Een wordpress site

Ik denk dat het een jaar geleden is dat ik het idee had om een eigen fotografie website te beginnen. Direct wist ik al dat het een blog moest bevatten, naast een ruimte om mijn foto’s in albums en gallerijen te presenteren. Makkelijker gezegd en gedaan. De wordpress site gestart, maar e.e.a. bleef door tijd en aandacht liggen en raakte niet verder. Totdat ik jimdo via fotomaatje Patrick van Wolferen ontdekte. Daarmee ging ik lekker aan de slag, maar na 3/4 jaar kwam ik erachter dat ik er meer op wilde zetten dan kon in de basis site (500 Mb!!) en dan ik gebruik wilde maken van het beter vindbaar worden door zoekmachines. De meest nadrukkelijke wens was echter om foto’s groter te kunnen presenteren.

Daarom deze week met hulp van mijn collega en IT-guru Mark de wordpress site weer opgepakt en hierbij een voorzichtig begin. Ik snap nog niet helemaal de menu structuur en denkwijze van WordPress. Met name homepage met blogfunctie en dan de blogpagina weer goed instellen lukt me maar niet. Iets met statische pagina’s enzo…. Nu goed we gaan vrolijk verder met ‘knutselen’. Vooralsnog werk ik met hetgratis thema ‘Illustrious’ en staan de eerste foto’s erop via o.a. de nextGEN plugin voor presenteren van foto’s.

De site is nog volop in ontwikkeling, maar laat gerust je eerste reactie, tips en verbeteringen achter.

Wordt vervolgd.

//Dave

error: Content is protected !!