In dit derde deel een vervolg op het fotografie weekend aan de Franse Opaalkust, Côte d’Opale Nord-Pas-de-Calais, waar we een dag met twee gezichten hadden. Enerzijds strakblauwe lucht met amper een wolkje aan de hemel. En ’s avonds een spetterende zonsondergang zoals je al kon zien aan de openingsfoto bij deze derde blog.

Opaalkust, cap blanc-nez

Nagenieten

Nog nagenietend van de tweede onstuimige zondagavond fotograferen op het strand bij de mosselpalen van Wissant gaven de weersvoorspellingen typisch Aline van Weert weer op. Het zou zonnig, amper bewolkt en stralend weer worden deze maandag. De zonsopkomst hebben we laten schieten. Dat heeft meer te maken met het ook een beetje het vakantiegevoel dat we dit lange weekend hebben. Maar ook dat het landschap waar je idealiter vandaan de zonsopkomst zou kunnen fotograferen al in wintermodus erbij ligt. Anderzijds we zijn hier voor fotograferen aan zee en niet voor het glooiende achterland.

Ambletuese aan de Opaalkust

Ambletuese

Fort Mahon, fort Ambletuese

Met in ons achterhoofd de getijden tabel en het opkomende tij, zijn we eerst naar het plaatsje Ambletuese, naar fort Mahon/fort Ambletuese gereden. Door het vlakke licht, het lage water en de ietwat ongunstige hoek om dit fort te fotograferen op dit moment van de dag hier vrij snel het fort gelaten voor wat het is.

Gelukkig kwam het tij op en kon dus heerlijk spelen met het ritme van de golven die tegen een rand aansloegen en zo fraaie effecten van opspattend water lieten zien. Verrassend genoeg kwam het water met zo’n vaart op dat ik wederom natte voeten had!!!

Spelen met het ritme van de golven

Spelen met het ritme van de golven

Audresselles het fotogeniekste stadje aan de Opaalkust

Ambletuese hebben we achter ons gelaten en het noordelijker gelegen dorpje Audresselles opgezocht. Hier werd direct mijn aandacht getrokken door een van de zuidelijkste huizen van het dorpje. Onderstaand kun je overigens een foto zien van dit huis en wat het effect is van de Lee landscape polariser, die niet alleen voor meer contrast zorgt maar zoals je ziet ook warmere tones biedt.

Na de auto verplaatst te hebben, hebben we tot aan een verlate lunch met de fraaie rotsenals voorgrond en het nog steeds hoge water kunnen spelen. Na een heerlijke lunch nog even naar de baai gewandeld en genoten van het mooie weer. Dezelfde baai waar we met opkomend tij de zondag nog zo’n heerlijk moment in de middag hebben kunnen fotograferen.

Spelen met lange sluitertijden aan de kust bij Audresselles

Spelen met filters en sluitertijden

Fotograferen in het gouden uur

Fotograferen in het gouden uur, Tardinghe, Eglisé Saint-Martin

Fotograferen in het gouden uur, Tardinghe, Eglisé Saint-Martin

Hoe je het ook wendt of keert, fotograferen in het gouden uur blijft toch altijd het mooiste. Was het de hele dag nog zo goed als onbewolkt. In de namiddag trokken wat wolken over en die veranderen het landschap. Voordat we naar onze avondlokatie zouden gaan, unaniem hadden we allebei zoiets we gaan terug naar de baai bij Audresselles, hebben we nog eerst even kort gestopt bij het pittoreske kerkje in Tardinghe, Eglisé Saint-Martin. Wat een prachtig licht en uitzicht vanaf hier.

uitzicht vanaf Fotograferen in het gouden uur, Tardinghe, Eglisé Saint-Martin

uitzicht vanaf Fotograferen in het gouden uur, Tardinghe, Eglisé Saint-Martin met in de achtergrond Cap Blanc-Nes

Alles wat ik mooi vind

En dan precies op tijd sta je aan de baai van Audresselles. Alles wat ik zo mooi vind in landschapfotografie was hier aanwezig. Een compositie die me aansprak door de huizen op de ‘klif’ met een fraaie kleurrijke lucht en wat wolken en het avondlicht dat perfect over de voorgrond heen viel. Ook hier ging ik links en Aline rechtsaf. Ik koos voor een meer landschappelijk karakter met wat minder zee in mijn beelden ditmaal. En mede dankzij de ND4 hard en reversed grads kwamen deze beelden tot stand.

Zonsondergang Côte d’Opale Nord-Pas-de-Calais

Zonsondergang Côte d’Opale Nord-Pas-de-Calais, alles wat ik heerlijk vind in fotografie 

En na drie dagen fotograferen aan de Opaalkust kwam onze laatste avond tot een absolute bekroning met dit kleurrijke fotomoment. Maar bij thuiskomst, in het door mij zo geliefde blauwe uur, kon ik het niet laten nog een tweetal momenten te fotograferen in het dorpje Wissant, vlak voor de voordeur van ons appartement. En zo kwam een heerlijke dag vol fotografie ten einde, waarbij alle filters overuren maakten en het weer ons goed gezind was. Genieten dus.

Blauwe uur in Wissant Evening glow aan de Franse Opaalkust Nord-Pas-de-Calais

Blauwe uur in Wissant aan de Côte d’Opale Nord-Pas-de-Calais

error: Content is protected !!