Leer fotograferen in het blauwe uur

doe mee en ontdek blue hour en de burgerlijke schemering

Ontdek de avond en ga mee fotograferen in het blauwe uur

 Je hebt al vaker foto’s van het blauwe uur gezien en je vraagt je al een poosje af hoe ze die blue hour foto’s maken? Je leest erover, je kijkt naar het blauwe uur en nu is het tijd om zelf ook de daad bij het woord te voegen. Dan is de workshop fotograferen in het blauwe uur  de ideale workshop voor je. Dankzij de persoonlijke benadering, gaan we samen prachtige blue hour foto’s in het mooiste moment van de avond maken.

“Dave Zuuring is als geen ander in staat je het blauwe uur te leren. Hij heeft een lange ervaring in het blauwe uur en gaat er regelmatig op uit, om in het blue hour te fotograferen. Ook de kennis van techniek is dik voor mekaar. Zo schreef hij voor CameraNU.nl en Zoom diverse blogs over zijn grootste passie: ‘Blue hour fotografie’. Deze workshop fotograferen in het blauwe uur wordt verzorg in samenwerking plaats met Dutch Photo Academy. Aandacht en begleiding gegarandeerd.

Workshop fotograferen in het blauwe uur

 

Techniek

Camera instelling, effect van sluitertijd

Benutten liveview

Scherpstelpunten bepalen en instellen

Filtergebruik

HDR techniek

 

Compositie

Werken met het beschikbare licht

Ervaren van de burgerlijke schemering

Waar op te letten tijdens blue hour fotografie

 

 

Planning blauwe uur workshop

 

Deze  workshop leren fotograferen in het blauwe uur kan afgesproken worden op ieder gewenst moment.  Het  mooiste tijdstip voor blue hour fotografie is ’s avonds.  Meest gunstige periode is, najaar, winter en voorjaar. Mede omdat dan in de steden de gebouwen en de verlichting nog aan zijn om de gewenste effecten te krijgen.  Afhankelijk van de gekozen lokatie lopen we naar de fotospot, waar we dan ongeveer 2 uur bezig zijn met het fotograferen in het blauwe uur. Inclusief een korte nabespreking zijn we dan na ruim 2 uur blue hour fotograferen weer terug.

We spreken dan daarna nog een telefonische nabespreking af. Je  bewerkt je foto’s eerst volgens je eigen methodiek. Deze foto’s deel je met mij en deze zal ik middels mijn methodiek ook bewerken. Middels een telefonische nabespreking gaan we die dan vergelijken en verder bespreken met de nodige nabewerkings-tips.

Na afspraak gaat de workshop  altijd door, tenzij het weer roet in het eten gooit. Indien die kans er is, zullen we de avond tevoren kontakt hebben en eventueel zelfs nog ‘s morgens vroeg. Dit zal echter een uitzondering zijn.

 

 

Blue hour fotografie

Het blauwe uur leent zich uitstekend voor uiteenlopende scenes.
De meest voorkomende zijn stadslandschappen of architectuur. Maar als je
op vakantie aan zee bent blijf dan ook eens staan als de zon is onder gegaan.

“Altijd persoonlijk en leerzaam”

Benodigheden tijdens de workshop fotograferen in het blauwe uur

1. Statief

2. Draadontspanner

3. Camera & lens

4. Stevige schoenen met voldoende grip

5. Zaklamp/hoofdlampje

6. Warme kleding (handschoenen/muts/sjaal)

7. eventueel filters

Deze workshop

blue hour fotografie

wordt in samenwerking met

Dutch Photo Academy uitgevoerd

Een inspirerende blauwe uur fotografiemoment op een van Nederland’s mooiste locaties.

Nabespreking van jouw persoonlijke mooiste blue hour opnames. 

Blue hour nabewerkingstips om het beste uit je beelden  te halen. 

Je komt hoe dan ook thuis met een paar mooie blauwe uur foto’s.

Indien de workshop fotograferen in het blauwe uur door slecht weer niet kan doorgaan, spreken we een nieuwe datum af.  Ben jezelf verhinderd door ziekte, of onverwachte andere omstandigheden dan dien jezelf voor een annuleringsverzekering te zorgen. In geval dat ik moet annuleren in geval van ziekte plan ik  in overleg met je een andere datum in. Heb je vragen, schroom dan niet contact met me op te nemen via het contactformulier.

Blogartikelen over het blauwe uur

om alvast in de stemming te komen
 

error: Content is protected !!