Aan alle kanten om je héén zie je de herfstkleuren steeds nadrukkelijker het landschap domineren. Volop genieten dus… maar wat doe je er dan ‘fotografie-wise’ mee? Waar ga je dan héén als je niet weer dat ene laantje met bomen of dat watertje met fraaie herfstkleuren in de achtergrond wilt opzoeken. En wat als je het gewoon niet kunt vinden? Kortom, de herfstfotografiestress was aan het toeslaan bij me!

Gistermiddag begon het al toen ik met fotobuddy Patrick op pad ging. Op diverse plekjes in de buurt geweest en gestopt, maar ik vond het niet, zag het niet! Weerbericht bekeken voor de zondag! Weer de weerapp weatherpro gecontroleerd en daar werd mist en voornamelijk bewolking aangegeven voor de zonsopkomst, met amper zon! Dus de wekker niet gezet en hop de wintertijd in en heerlijk uitgeslapen (0830 am wintertijd). Alleen wat schetste mijn verbazing toen ik de gordijnen opendeed, geen mist en grijze condities. Nee een blauwe lucht met her en der wat wolkjes. Na het douchen checkte ik facebook en wat bleek het was een prima fotografie ochtend geweest zag ik uit diverse post. Een zonsopkomst die ik dit keer aan me voorbij heb laten gaan. Nog even gesproken met dé fotograaf uit de betuwe en die stond al bellend zoals altijd volop te fotograferen. Direct ontstonden bij mij al wel de kriebels om te gaan fotograferen, want met dit licht en met deze kleuren kan ik het gewoon niet laten om niet even met de camera op pad te gaan. Wel heel bewust gekozen om alleen de Fuji X-T10 met 18-55 mm. f/2.8-4 lens en licht gewicht Benro statief mee te nemen en een polarisatiefilter.

Op zoek naar?

Maar waar ga je dan héén? Ik had net als zaterdag géén flauw idee! Ik wilde wat anders dan kleurrijke bomenlanen of watertjes met herfstkleuren. Niets mis mee overigens, zag zelfs vandaag erg fraaie voorbeelden van beide. En fotografeer dit normaal zelf ook erg graag. Maar ik zocht iets anders, maar wat dat was wist ik eigenlijk zelf ook niet. Wel een richting gekozen, Terlet, Rozendaalse veld had ik in gedachten en toen ik dichterbij kwam zag ik dat het aan het betrekken was vanuit het noorden. Dus echt rondrijden zou niet handig zijn. Totdat ik de ingeving kreeg om naar de Koningsweg te rijden. Daar rijd ik regelmatig en zie dan links en rechts van me fraaie perspectieven met hoog geel kleurend gras en wat boompjes erin. Eerst maar eens naar Vrijland gereden. Twee witte typische gebouwen die in het verleden gebruikt zijn door defensie en waarvan er nu één dienstdoet als escaperoom. Het gebouw stond wel mooi in het licht maar niet echt mooie herfstkleuren zichtbaar.

Daarna toch maar terug richting Terlet. Plekje gevonden om de auto te parkeren en vond eigenlijk al vrij snel een beeld waar ik erg happy van werd! Kortom bijna sloeg de #herfstfotografiestress toe, maar als liefhebber van kleuren, contrasten en vergezichten werd ik uiteindelijk van een simpel paadje met wat gras en een paar berkenbomen helemaal happy! Nu maar eens kijken of ik morgenvroeg nog een mooi plekkie kan vinden, want de weervoorspellingen zien er uitnodigend uit.

 

error: Content is protected !!