nldazuu jaar in beeld 2018 volgens instagram

Daar gaan we! De eerste blog over een lijstje en ook bijna de laatste post van 2018 over 2018. Die laatste blog zal zoals het er nu naar uitziet gaan over mijn top 18 over 2018 zijn. Maar voordat het zover is, begin ik maar eens met #nldazuubestnine. De #bestnine2018 is het jaaroverzicht van #instagram en rekent uit welke foto’s het meeste bekijks en likes hebben gehad.

#nldazuubestnine INSTAGRAM BESTNINE2018
De 9 meest populaire foto’s op instagram volgens instagram over 2018

Zelf ben ik niet zo heel fanatiek met Instagram, maar sinds ik via Lightroom plugin lrinstagram gebruik, post ik op een ietwat frequentere basis op instagram. Voordeel: zo hou ik zelf het overzicht vanuit mijn fotobibliotheek zoals ik al jaren met Flickr doe. Ook hoef ik dan niet via een work around foto’s te publiceren zoals in het begin nogal eens nodig was.

En allerhandigste, de foto’s worden op juiste wijze geschaald naar Instagram. Voor mij persoonlijk is Instagram de eenvoudige versie van Flickr. En je ziet dat platformen zoals Flickr die al jaren bestaan, het erg moeilijk hebben om te blijven concurreren met instagram. Enige wat ik mis op instagram is dat je makkelijk kunt doorlinken naar deze webpagina.

Nog net in de bestnine van natuurfotografie.nl 2018
Nog net in de bestnine van natuurfotografie.nl 2018

Natuurfotografie

Ik werd op de ‘best nine on instagram’ geattendeerd gisteren via natuurfotografie.nl toen ze mij tagde in de #bestnine2018 van hun kanaal. Okay ik stond nipt in de lijst, op plek 9. Maar hej we stonden erin naast o.a. award winning fotograaf Albert Dros, een schitterende foto van Humberto Tan en vele andere prachtige natuurfoto’s van minstens zulke goede fotografen! Reden? Ik schrijf sinds 2018 voor het podium van natuurfotografie.nl. Om de 6 weken verschijnt daar van mij een column. En dus plaatsen ze op dit medium ook een foto van mij als teaser naar de column op natuurfotografie.nl

Over de #nldazuubestnine over 2018

Op vier foto’s na in de #nldazuubestnine zijn dit foto’s die ook in mijn 18 over 2018 staan 🙂 Dan weten jullie dat alvast! Foto 1 en 2 en 5 uit de #bestninenldazuu zijn genomen op de Posbank waar ik zo vreselijk graag mag zijn. Alleen foto vijf, sja da’s al een oudje van 2014! En wanneer heb je het mooiste licht, precies in de ochtend. En dat zie je óók terug in deze #nldazuubestnine waarbij 6 van de 9 foto’s maar liefst zijn genomen in de ochtend. 

landschapfotografie Sony A7III mist en zonsopkomst Hatertse en Overasseltse vennen
Bomen zijn opvallend goed vertegenwoordigd in mijn fotografie in 2018

Meest opvallende voor mij in deze #bestninenldazuu is dat zes van deze negen nadrukkelijk een boom bevatten in de compositie! Erg blij ben ik persoonlijk met foto 8, de John Frostbrug in zwart wit. Ik ben niet vaak met zwart wit bezig, maar deze omzetting van de ‘ouwe brug’ zoals wij Arnhemmers de John Frostbrug noemen, ben ik erg blij mee. Vijf van de 9 beelden in de #nldazuubestnine zijn gemaakt met de Sony A7III. Nee, je ziet niet direct de verschillen in camera’s terug in de beelden, maar het zegt mij wel dat ik snel en probleemloos mijn draai met deze fantastische camera heb gevonden.

Tot slot, ik ben erg blij met deze #nldazuubestnine jaaroverzicht. Het laat zien hoe ik geniet van de natuur, het buiten zijn. Waarbij ook direct mijn doel voor 2019 zichtbaar wordt, blue hour fotografie! In mijn volgende blog over de top 10 volgens Flickr. Zou deze anders zijn? Ik laat het je snel weten.

Hoe ziet jouw #bestnine er eigenlijk uit?

error: Content is protected !!