informatie workshop blue hour

doe mee en ontdek de burgerlijke schemering
 

Ontdek de avond en ga mee fotograferen in het blauwe uur

 Je hebt al vaker avondfoto’s gezien en je vraagt je al een poosje af hoe ze die foto’s maken? Je leest erover, je kijkt ernaar en nu is het tijd om zelf ook de daad bij het woord te voegen. Dan is de workshop blue hour fotografie tijdens de burgerlijke schemering de ideale workshop voor je. Dankzij de persoonlijke benadering, gaan we samen prachtige foto’s in de kleurrijke avond maken.

Dave is als geen ander in staat je dit te leren. Hij heeft een lange ervaring in blue hour fotografie en gaat er wekelijks op uit, om in de avond te fotograferen. Ook de kennis van techniek is dik voor mekaar. Zo schreef hij voor CameraNU.nl en Zoom diverse blogs over zijn grootste passie: ‘Blue hour fotografie’. Deze workshop is bij voorkeur alleen 1 op 1 of 2 op 2 te volgen.

Blue hour fotografie

Het blauwe uur leent zich uitstekend voor uiteenlopende scenes.
De meest voorkomende zijn stadslandschappen of architectuur. Maar als je
op vakantie aan zee bent blijf dan ook eens staan als de zon is onder gegaan.

“Altijd persoonlijk en leerzaam”

Waar richten we ons op in deze workshop

 

Techniek

Camera instelling, effect van sluitertijd

Benutten liveview

Scherpstelpunten bepalen en instellen

Filtergebruik

HDR techniek

 

Compositie

Werken met het beschikbare licht

Ervaren van de burgerlijke schemering

Waar op te letten tijdens blue hour fotografie

 

 

Plaats, datum en tijdstip

 

Deze  prive workshop kan afgesproken worden op ieder gewenst moment.  Het  mooiste tijdstip voor blue hour fotografie is ’s avonds.  Meest gunstige periode is, najaar, winter en voorjaar. Mede omdat dan in de steden de gebouwen en de verlichting nog aan zijn om de gewenste effecten te krijgen.

Afhankelijk van de gekozen lokatie lopen we naar de eerste fotospots, waar we dan ongeveer 2 uur bezig zijn. Inclusief een korte nabespreking zijn we dan na ruim 2 uur weer terug. 

We spreken dan daarna nog een telefonische nabespreking af. Je  bewerkt je  fotos volgens je eigen workflow. Deze foto’s deel je ook met mij en deze zal ik middels mijn methodiek ook bewerken. Middels een telefonische nabespreking gaan we die dan vergelijken en verder bespreken met de nodige nabewerkings-tips.

Na afspraak gaat de workshop  altijd door, tenzij het weer roet in het eten gooit. Indien die kans er is, zullen we de avond tevoren kontakt hebben en eventueel zelfs nog ‘s morgens vroeg. Dit zal echter een uitzondering zijn. 

 

 

Foto gear 

Een mooie foto is niet afhankelijk van het nieuwste toestel en de duurste lenzen. Met een compact camera met zoombereik van 24 tot 70 mm. kom je al een behoorlijk eind. Idealiter is een groothoeklens een must.

Een draadontspanner. Je werkt in het schemer en in de avond met een langere sluitertijd. Een draadontspanner is dan essentieel om bewegingsonscherpte te voorkomen.  Dit kan ook een draadloze afstandbediening zijn, zolang je de camera maar niet hoeft aan te raken om af te drukken.

Statief. Zeker omdat je met langere sluitertijden werkt, wil je met maximale scherpte werken. Een statieef is noodzakelijk voor de ultieme avond foto’s . Geen statief geen nood, ik leen je er graag één.

Filters, met name als de hemel tijdens het blauwe uur nog behoorlijk licht is t.o.v. de ondergrond dan zijn grijsverloopfilters in de avond een handig hulpmiddel.

Indien je zelf geen filters hebt, dan zorg ik voor een set incl. houder en mogelijkerwijs verloopringen, die je tijdens de workshop kunt gebruiken en waarmee je gelijk ervaring opdoet.

 

Kosten en voorwaarden

De kosten van deze prive workshop bedragen Euro 75,– . Als u een collega-fotograaf mee wilt nemen komt daar Euro 25,– bij. 

Deze investering levert je het volgende op:

  1. Een inspirerende fotosessie op een van Nederland’s mooiste locaties.
  2. Nabespreking van uw mooiste opnames.
  3. Nabewerkingstips om het beste uit de opnames te halen.
  4. Een handout, zodat je een en ander kunt nalezen en ook verder kunt toepassen.
  5. Koffie met wat lekkers tijdens en na de fotosessie.
  6. Je komt hoe dan ook thuis met een paar mooie foto’s.

Na je aanmelding stuur ik je een betaalverzoek om een aanbetaling te doen van € 25. Na ontvangst van deze betaling maken we een afspraak over de datum, lokatie en tijdstip. Ook stuur ik je een informatieformulier, zodat ik vooraf een goede indruk krijg van je huidige kennis. Op deze manier kan ik de workshop helemaal op maat maken.

Een week voor aanvang ontvang je voor het restantbedrag à € 50 een betaalverzoek van me.

Indien de workshop door slecht weer niet doorgaat, spreken we een vervangende datum af.  Ben jezelf verhinder door ziekte, of onverwachte andere omstandigheden dan dien jezelf voor een annuleringsverzekering te zorgen. In geval dat ik moet annuleren in geval van ziekte plan ik  in overleg met je een andere datum in. Heb je vragen, schroom dan niet contact met me op te nemen via het contactformulier.

Deelnameformulier workshop blue hour fotografie

Workshop landschapfotografie

1 + 6 =

Blogartikelen over het blauwe uur

om alvast in de stemming te komen
 

error: Content is protected !!