In de aanloop naar de kerstdagen in ons gezin staat de TV regelmatig aan en dan afgestemd op Serious Request met het glazen huis, de 3 DJ’s en een thema dat vraagt om onze aandacht. We hebben daarom dit jaar besloten een bijdrage over te maken aan Serious Request 2015 en géén kerstkaarten te versturen.

Deze foto, waar de lichtjes, middels de kaarsen en kerstlampjes in de achtergrond, een aangename warme sfeer oproepen, straalt voor mij als fotograaf precies uit wat ik iederéén wens. Voor de fotografen uiteraard LICHT, en dan vooral mooi licht :-). En dan kijkend naar het thema van Serious Request “Hand off our Girls”, dan hoop ik dat in de duisternis die voor vele van deze slachtoffers en anderen is ontstaan, er door de geboden hulp via het Rode Kruis weer ‘LICHT’ mag zijn. Licht staat voor mij in deze synoniem aan hoop, uitzicht op een beter bestaan en op een nieuwe kans de duisternis achter ze te laten.

MAY THE LIGHT BE WITH YOU – fijne feestdagen!

//Dave

 

nb. voor de fotoliefhebbers over deze foto: geschoten met de dit jaar aangeschafte Fuji XT-1 + 18-55 OIS Fujinon lens f/2.8-4 op 1/125e sec. bij f/3.2 en ISO3200 😉

error: Content is protected !!