Al vaker heb ik het gezegd en ik hoor het van mede “fotofanatiekelingen”, als je fotografeert en je into landschap fotografie bent, dan kijk je anders naar de wereld om je héén. En zodra dan ’s ochtends bij zonsopkomst of ’s avonds bij zonsondergang wolken aan de hemel zijn en er ook regen of onweer voorspeld wordt…dan kan ik me amper beheersen om NIET te gaan fotograferen. (hetzelfde geldt voor mist, maar daarover in een andere blog meer!)

Met de voeten in de drek

Afgelopen maandag was het zo’n avond dat alle omstandigheden optimaal waren. Een kleine 3 kwartier voor zonsondergang kon ik niet kiezen welke richting ik uit zou rijden, Meinerswijk of de Grote Bloem. Kortom West of oostelijke richting. Uiteindelijk koos ik oostelijk voor de Grote Bloem. Een oude kolk, als aftakking van de Rijn, en nu een viswater van de lokale hengelsportvereniging.Toen ik er aankwam was ik van plan om iets met het water te doen en hopelijk een roeibootje in het riet. Ook omdat daar de lucht er nog enigszins aansprekend uit zag. Ik begon nog mooi met het water, de waterplanten en de markante boom in het water. Ondertussen kwamen herinneringen aan mijn netelige laarzen-waddenavontuur terug toen ik vol in de zompige oevers van de Grote Bloem wegzakte om dichterbij het water wilde staan voor mijn compositie! Maar links over mijn schouder zag ik opeens dit schouwspel….

Dus weg van het water en ‘facing the amazing light’. Een fraaie regenboog sierde het landschap en ondanks de Huissense industrie van VBI en het recent geoogste maïsveld met behulp van de Canon 70-200 mm. f/4 L IS USM telelens dit gefotografeerd. Dankzij het handige Lee filtersysteem snel van mijn groothoeklens de houder met Lee landscape polarizer gemonteerd en 84.5 mm. hard grad ND4 (0,6).

Slechts 20 minuten

Vanaf dit punt nog diverse foto’s gemaakt en verder naar het oude ‘ bunkertje’  gelopen. Iedere minuut transformeerde de kleuren, naarmate vanuit het noordoosten de regenbui naderde, dit werd nog eens bevestigd door een signaal op mijn telefoon van de fantastische weerapp Buienalarm. Ondertussen heb ik dit schouwspel proberen vast te leggen in onderstaande panoramafoto.

Zo snel als het licht veranderde en het fraaie kleurrijke schouwspel ontstond, verdampte de kleuren ook als sneeuw aan de horizon. Om tot slot nog deze foto te maken van buien boven Loowaard aan de overkant van de Rijn.

In nog géén twintig minuten heb ik onderstaande serie foto’s geschoten!! #genieten

error: Content is protected !!