We zitten midden in het voorjaar, het is Lente. Het begint altijd voorzichtig,  ieder voorjaar weer. Maar als dan eenmaal er na een paar warme dagen een regenbui is geweest , dan is er die lente explosie, die enorme groeiversnelling. Je ziet dan de wereld om je héén veranderen.

Her en der zie je niet alleen de verse groene blaadjes aan bomen verschijnen, nadat de eerste bloesembomen alweer hun tooi zijn kwijtgeraakt. Nee……….. je ziet ook opeens dat de bermen en dijken en talluten langs weg en spoor vol staan met fluitekruid, koolzaad en vlak erna klaprozen of zelfs met korenbloem.

Dit jaar had ik me voorgenomen om een voorjaarsbeeld te maken met fluitekruid dat een prominente rol moest spelen in mijn beeld. Maar ook om een landelijke sfeer te realiseren. Op de terugweg van een afspraak naar huis,  zag ik niet ver van huis, een plekje waar een mooi paadje was met een heerlijke berm vol fluitekruid. En of dat nog niet genoeg was, even verderop na daar eerst gefotografeerd te hebben, vonden we in Herveld Zuid eigenlijk het plaatje wat paste bij het landschappelijke karakter. Fluitekruid in combinatie met het pittoresk hervormde kerkje maakte voor mij het beeld compleet.

Onderstaand de foto’s van deze eerste lente explosie 🙂

error: Content is protected !!