Kerst, het feest van licht. Dus ook feest voor de fotograaf. Op de foto zijn twee van mijn lieveling ingrediënten in beeld. Amaryllissen, als Huissenaar ben ik verwend met een fantastische kwekerij om de hoek. Dus zodra het kan halen we ze in huis. Ben ik normaliter een fan van de witte amaryllis, dit jaar hebben we passend bij ons interieur waar ook paarse-rode tonen in de accessoires vertegenwoordigd zijn, gekozen voor een mooie bos rode amaryllissen! 

Dubbel feest

Bij kerst hoort niet alleen lekker eten, maar ook cadeautjes. Als kerstcadeau kocht ik voor mezelf de Canon 24-70 mm. f/2.8 L USM II zoomlens. Deze had ik al langer op mijn verlanglijstje, maar toen deze lens uitkwam schrok ik nog al van de prijs. Dus toen maar de Canon 24-70 mm. f/4 L IS USM aangeschaft! Ondanks Mooie aan deze lenzen is dat je door wat te zoomen, te kaderen als je met grote diafragma’s schiet (f/2.8-f/5.6) je al snel die fraaie onscherpte achtergrond krijgt.

Nog leuker is het als je een kerstboom of iets anders met verlichting in je achtergrond hebt, zodat je dat leuke effect van balletjes (bokeh) krijgt. Dat laatste spreekt mij altijd aan. Kortom, kerst een feest voor de fotograaf 😉

Fijne kerstdagen gewenst. Mijn eerst volgende blog zal gaan over het alom bekende eindejaarsperiode fenomeen ‘lijstjes’.

error: Content is protected !!