De Posbank een jaar na dato: de aantrekkingskracht blijft

Een dilemma! Je schiet een prijswinnende foto van één van Nederlands mooiste landschappen het Herikhuizerveld of te wel de Posbank. Je woont er ook nog eens op 10 à 15 minuten rijden vandaan  én het is een jaar later én je ziet de één na de andere foto van dit prachtige stukje natuur voorbij komen?

Zou jij weer om half 6 ’s ochtends gaan? Zou jij er weer foto’s gaan maken?

Waar zou je dan voor gaan? Voor hetzelfde stekkie of vanuit een compleet andere hoek.

Zomaar een dilemma waar ik als fotograaf momenteel mee worstel…

Voor altijd verbonden

Anderzijds is de Posbank ook een onderdeel van mijn geschiedenis. Vorig jaar omstreeks deze periode schoot ik er prachtige foto’s en won er dus die fantastische hoofdprijs dankzij CéWE mee die ons in de herfstvakantie naar Curaçao zal brengen. Anderzijds, de ochtend dat ik die prachtige serie foto’s schoot, crashte mijn All-in-One DELL XPS2710 en door eigen dom handelen verloor ik veel foto’s van zomer 2013 tot zomer 2014. Het zal me dus om deze reden nooit meer snel los laten.

NIET GAAN IS GÉÉN OPTIE

Eerst zeg je tegen jezelf, ik ga er niet héén…. ‘héél Nederland loopt er al rond om foto’s te maken en het zal er wel druk zijn!’ Bullshit natuurlijk want ik ga voor mezelf en heb ik last van die andere fotografen dan? Onzin dus.  Anderzijds het dilemma van vroeg opstaan. “Waarom zou ik voor dag en dauw opstaan, pffffttt 5 uur de wekker laten gaan om rond half 6 – kwart voor 6 daar te zijn!?” Ook onzin, want ik zie berichten van fotografen die om 3 uur wegrijden om vervolgens rond half 6 aan te komen. Bikkels.  De keerzijde is ook dat ik al vanaf begin augustus via Facebook vragen kreeg over de Posbank en zelfs een andere zeer succesvolle fotografen je willen ontmoeten daar. Daarnaast het is er gewoon verschrikkelijk mooi, zoals je hieronder kunt zien. Dus niet gaan is geen optie 🙂

Wat zal ik doen?

Maar als ik wel ga waar ga ik dan naar toe? Ja da’s wel een terechte vraag en daarbij komt ook nog de vraag ‘Wanneer ga je dan’?  Dat wanneer is makkelijk, sinds ik afgelopen weekend thuis kwam van vakantie bestuurde ik al de weersvoorspellingen. Deze zien er zoals het er nu naar uit ziet gunstig uit voor dit weekend. Dat is dan alvast opgelost, hoewel mist is géén garantie. Daar is het te warm voor, koelt niet genoeg af ’s nachts. Dan de moeilijkste vraag, vanuit welk perspectief, welke compositie dan? Ja die is lastig! Enerzijds heb je al de mooiste plek voor jezelf op zijn best vastgelegd. Anderzijds die plek blijft het mooist en stiekum wil je die niet missen als het straks weer zo mooi is. Of toch maar  op zoek naar een nieuwe plek , maar welke dan? Dat laatste denk ik nog maar even over na, want is ook afhankelijk van het licht en het gevoel. Onderstaand een impressie van foto’s van de Veluwezoom die ik recent schoot daar. Of kijk anders ééns hier in mijn portfolio.

Op mijn oude blog vind je de foto’s inclusief de verhalen die ik toen erbij schreef, bijvoorbeeld over koffie op de Zijpenberg of tussen hemel en aarde toen mijn PC was gecrasht.

 

 

error: Content is protected !!