Zo’n uitdrukking die volgens mij bedoelt te zeggen, blijf doen wat je altijd deed. Dus in mijn geval er lekker op uit gaan met de camera en even een kort moment fotograferen. En hoe kan dat dan beter dan als in het blauwe uur met vrienden om vervolgens thuis te komen met niet alleen de foto die je wilde maken maar ook een fraaie bijvangst 🙂

Naar buiten

Eerst zou ik met fotomaatje Sander Grefte, ook wel mr. IJsland fotografie, naar Rotterdam gaan om daar in de avond wat te gaan fotograferen. Helaas kon en wilde ik een afspraak ’s middags niet verzetten dus zou ik niet mee gaan. Eind deze week melde Sander mij dat Rotterdam niet doorging, maar dat hij dan wel iets anders wilde doen. Alleen de vooruitzichten op goede fotocondities waren niet echt aanwezig.

Dus op het laatste moment besloten, we blijven dicht in de buurt. Na een eerdere ervaring vorige week waar het overdag niet echt mooi weer was, hebben we ’s avonds toch in het blauwe uur fantastische avondfotografie kunnen bedrijven. Nb. deze fantastische avond was ik naar de Rijnkade geweest om de review die ik voor ZOOM aan het schrijven was met de systeemcamera van Canon, de EOS M5, af te ronden en daarvoor wilde ik in het blauwe uur iets doen. ’s middags melde vriend light painter en bluehour koning Maarten Takens zich ook nog even. Ook hij wilde er wel even op uit, en zo stonden er kortstondig drie fotograferen het verkeer in de Willemstunnel te ontregelen!

Willemstunnel Arnhem

Erop uit willen gaan en er daadwerkelijk op uit gaan, betekend bij mij niet dat ik er op de bonnefooi heen ga. Nee ik had wel een idee in mijn hoofd dat ik wilde uitwerken. En dat idee was simpel. Laat de Willemstunnel zien in de avond, met verkeersstromen en dat het in het stationsgebied van Arnhem ligt. Na wat voorwerk gedaan te hebben eerder deze week, door ’s avonds weer eens door het centrum en de Willemstunnel naar huis te rijden en online wat gezocht te hebben naar voorbeelden, kwam de hoofdfoto tot stand. Bij aankomst was het alleen nog naar het juiste plekje lopen, camera plaatsen en wachten om het juiste moment vast te leggen.

Bijvangst

Sander was inmiddels al naar Station Arnhem en Maarten volgde ook. Zo hebben we nog een klein uurtje na het blauwe uur het stationsplein onveilig gemaakt en nieuwe perspectieven in de fraaie stationshal gefotografeerd. Ik heb inmiddels enkele beelden van Sander gezien, die van Maarten volgen vast wel later vandaag, maar wat is samen erop uitgaan dan een leuk fenomeen. Je doet weliswaar ieder je eigen ding, maar de ene inspireert de andere weer. Je staat even naast elkaar, wat grappig is om te zien. Maar uiteindelijk doe je allemaal je eigen ding en neem je je eigen foto’s mee naar huis. 

Kortom: schoenmaker blijf bij je leest is voor mij: gewoon lekker het blauwe uur in met je camera en als het even kan met enkele van je fotovrienden. Maarten en Sander bedankt voor jullie gezelligheid en inspiratie.

Fotovangst 

error: Content is protected !!