Potverdorie, je kent het vast wel. De meeste fraaie zonsopkomsten en zonsondergangen zie je van bevriende fotografen voorbijkomen en je goed gevulde tas met fotospullen ligt voor je gevoel al weken onaangeroerd in de kast.

Zin

Afgelopen weekend begon het weer net zo. Via dat vermaledijde Facebook zag ik de meest fantastische foto’s van bijvoorbeeld Ronald Verwijs, Arjan Noord en Albert Lamme. Allemaal waren ze in dat zomerse vroege gouden uur eruit gegaan om hun passie, fotografie, te beleven. Afgunst nee, jaloers ja op die mooie platen. Dat zeker wel! Begrijp me niet verkeerd, jaloers in de zin als: “Ik wilde dat ik daar ook had gestaan en die opnames had gemaakt”. Want wat krijg je dan een zin om te fotograferen.

En sja het is weekend, de condities leken perfect wat doe je dan? Zoals jullie al merken ook nu weer niet gaan, weinig dus! Je rust nemen, na een volle drukke werkweek is dat ook nodig. Je wilt er simpelweg wel de tijd wel voor vrij maken, maar kunt dat fysiek of agenda technisch niet. En na een gezellig koffiemoment in de ochtend terwijl er fantastische wolkenlandschappen waren, je tuin het onderhoud te hebben gegeven wat het verdiende, de weekend boodschappen gehaald te hebben kon ik mijn blik richten op het al dan niet gaan fotograferen in het avond gouden uur.

De oplossing

Want dat laatste is dan mijn oplossing, mijn houvast. Avondfotografie J. Dat is ook waarom ik mijn fotografiepassie voor het blauwe uur ontwikkeld heb. Omdat als ik wil toegeven aan het fotograferen dat in mijn leventje perfect past. Dus genieten van de avond. Alleen blijft dan de vraag die vele fotografen zich vast ook wel zullen afvragen? Waar ga je dan fotograferen. Zoals jullie wellicht weten kan ik mijn heil en draai vrij gemakkelijk ‘om de hoek’ vinden.

Maar qua inspiratie zag ik afgelopen week 2 knallers van een granenveld foto van Richard Caruso en Arjan Noord. Dus bedacht me opeens dat dit weleens een mooi onderwerp voor het weekend zou kunnen zijn. 

Dus in de auto en op zoek naar….. dan kom je op verschillende plekjes maar telkens was het niet wat ik zocht. Ondertussen wel lekker weer eens gespeeld met de kleine handige compacte Canon G7X die ik onder handbereik had, want ik was aan het scouten.

Uiteindelijk vond ik een acceptabele spot vlak in de buurt 🙂 Ook een naderende zomerse bui werkte mooi mee in de compositie om de hemel wat donkerder te kleuren boven het graanveld dat verlicht werd door een diffuus zonnetje. En zo eindigde de zaterdag ook want ’s avonds bleef het in mijn buurt donker en kleurloos.

Impressie

 

error: Content is protected !!