De tijd vliegt voorbij, inmiddels bijna de derde week van Januari. De afgelopen dagen was het wat ongeschikt fotoweer voor mij om er buiten op uit te trekken en dus zat ik wat in mijn archief te spitten. Dat bracht me bij een tweetal beelden die ik vrij recent gemaakt heb.

Zo kon ik afgelopen herfst maximaal genieten van enkele mooie momenten op het prachtige landgoed Mariëndaal in Arnhem. Door telkens weer terug te keren naar ditzelfde gebied en daar rustig te wandelen en de omgeving in me op te nemen kwam ik op dit perspectief uit. Op diverse momenten  hier vanaf diverse standpunten hier foto’s gemaakt. Uiteindelijk kwam alles samen op een prachtige herfstdag, 10 november.

Enigzins gepland kwam ik op dezelfde locatie weer tijdens die ene wintersedag, 27 december jl. dat het sneeuwde en Arnhem eventjes winterwonderland was. Pas later kwam ik er thuis achter dat ondanks een andere lens (herfstfoto met 17-40 mm. op 17 mm. winterfoto met 16-35 mm. op 22 mm.) de foto’s bijna identiek zijn qua standpunt. Ja ik had wel het idee ze identiek te willen maken maar had me er niet echt op voorbereid.

Tijdens de eerste fotoclubavond van het jaar toonde ik een tweeluik van deze foto’s. Maar dankzij het fotoblog van Richard Dijkstra ontdekte ik een erg leuke functie, plugin voor WordPress TwentyTwenty om foto’s voor en na te tonen. Op zich een idee om een onbewerkte en bewerkte foto voor en na te tonen, maar ik vond het wel erg leuk om deze tool toe te passen in plaats van het eerder genoemde tweeluik. Kortom herfst en winter. Nu op zoek naar twee passende beelden die voorjaar/lente en zomer op deze plek goed illustreren.  Zo zie je maar weer dat creativiteit ook door nieuwe technieken weer gevoed wordt

Herfst, bladeren, golden colours, zitbank, uitzicht, ArnhemWinter, Mariëndaal, Arnhem, sneeuw, zitbank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!