Gisteravond vond de tweede editie van de Bridge to Liberation Experience plaats. De Bridge to Liberation is een bijzondere en vernieuwende herdenking van de Slag om Arnhem met een mooie mix tussen film, muziek en show. En dit alles met als decor de John Frostbrug.

Jacobus Groenewoud

Met als decor de John Frostbrug, werd dit jaar het verhaal vertelt vanuit Brits perspectief. Wat me ook dit weer trof is dat als een rode lijn door het verhaal een jongen van ca. 8 jaar het geheel vertelde, als inwoner en iemand die bewust de Slag om Arnhem mee heeft gemaakt. Als één van de personages stond Jacobus Groenewoud centraal. Jacobus Groenwoud maakte tijdens de slag om Arnhem deel uit van Jedburgh Team “Claude”. Dit team had als doel om vooral bij het verzet zo veel mogelijk informatie in te winnen die van dienst kon zijn voor de opmars van de 1st British Airborne Division naar de brug. Wat ik niet wist is dat het plantsoen bij de John Frostbrug naar deze Nederlander vernoemd.  Het was weer een bijzondere, indrukwekkende avond die perfect in elkaar zat.

Onderstaand enkele foto’s die ik met de kleine compacte Canon G7X dit jaar fotografeerde. Foto’s zijn nabewerkt in Lightroom CC, veelal ISO800, 1600 of zelfs 3200!

[Not a valid template]

error: Content is protected !!