De afgelopen weken in de herfst véélvuldig vaste plaatsen bezocht voor het maken van herfst foto’s. Veelal in Mariëndaal en Landgoed Warnsborn in Arnhem Noord, immers als je weet waar je moet zijn fotografeert het makkelijker en komt het de kwaliteit van je foto’s absoluut ten goede. Aan alles komt een eind, ook aan de herfst want de uitbundige kleuren verdwijnen nu in rap tempo. Ook de bomen worden kaal, wat in zekere zin weer nieuwe perspectieven biedt. Op een gegeven moment kun je hoogstens nog op bijzondere lichtcondities wachten en dan terug gaan naar deze eerder ‘verkende’ plaatsen, om uiteindelijk wel die foto te maken die echt onderscheidend is. Dus was het tijd om op verkenning te gaan!

Verkennen; ik lees over dit woord: “(gebied) onderzoeken om te weten te komen hoe het is“.

Precies dat is het wat ik vandaag ging doen – VERKENNEN. Het was er PRIMA weer voor (14 graden) dus ook aangenaam wandelweer. Dus vandaag op pad geweest samen met een vriend van me, die eindelijk weer eens zijn camera kon gebruiken 🙂 Eerst zijn we in het Rozendaalse bos geweest en daar een kleine 3 à 4 km gewandeld, wel 1 mooi punt gevonden. Naast er heerlijk gewandeld te hebben slechts een paar ‘kiekjes’ gemaakt, om vervolgens nog op een andere locatie te gaan kijken, park Klarenbeek in Arnhem.

Park Klarenbeek

Park Klarenbeek is het oudste natuurpark van Arnhem. In de 14e eeuw bestond het nog voornamelijk uit bos en heide. Anno 2011 is er eigenlijk nauwelijks iets veranderd. Je leest meer over de geschiedenis van dit park op deze pagina van historisch klarenbeek. Ik was al eens eerder op deze lokatie geweest, toen was het winter en lag er een flink pak sneeuw, denk dat ik toen net fotografeerde. Uiteindelijk hier een paar mooie opnames kunnen maken, ze zijn nog niet 100% top, maar zeker wel de moeite waard om hier te delen. Ze zijn allen met de Fuji XT-1 en 18-55 mm. f/2.8-4 lens gemaakt en naderhand met HDR Efex Pro samengevoegd. Mocht je aankomende weken nog even lekker willen wandelen in Arnhem, rij dan eens naar de Bosweg en loop lekker eens door Klarenbeek. Ik kom in Klarenbeek zeker nog terug, om een vergezicht te fotograferen.

Kortom vandaag op ontdekkingsreis geweest voor toekomstige momenten. 😉

[Not a valid template]

[fb_like url=”” style=”standard” font=”arial” action=”like” width=”450″ height=”30″ position=”none”] [tweet url=”” style=”none” font=”arial” action=”like” width=”450″ height=”30″ position=”none”]

error: Content is protected !!